Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Obnovljena brv pod trdnjavo Kluže

V prejšnjem tednu je izvajalec del Kaskader d.o.o. s podizvajalcem Nejc Šerbec s.p. izvajal sanacijo levega temelja brvi Kluže.

Zaradi popuščanja temelja so izvedli vrtine do žive skale, vgradili GW sidra in injektirali cementno malto. Izvajalec je Občino Bovec obvestil, da je bila včeraj, 11. 10. 2022, brv preizkušena in je tako ponovno odprta za uporabo. Vrednost del (z DDV) je znašala 6.344,00€.

Sicer pa je bila obnova same brvi v sklopu projekta PRC izvedena že lani, izvajalec je bil Nejc Šerbec s.p., vendar je bila po obnovi zaprta zaradi izvajanja del nad cesto pri Klužah in posledične nevarnosti padanja kamenja. Brv je zdaj v celoti končana, lanskoletna obnova brvi pa je zajemala odstranitev stare dotrajane pohodne površine, ščetkanje rje z jeklenih vrvi, okvirjev in začetnih stebrov, premaz z dvokomponentno osnovno barvo Epolor na epoksi osnovi, zamenjavo pohodne površine s 45 mm debelimi skobljanimi in robljenimi hrastovimi plohi brez beljave, montažo robnih letev 50 x 80 mm iz skobljanega in robljenega hrastovega lesa, dodajanje ograjne jeklene vrvi v dveh nivojih levo in desno in pritrditev pohodne površine na nosilne jeklene vrvi z “U” objemkami, s katerimi so zamenjali prej uporabljeno navadno žico.

zapisal: MILAN ŠTULC

foto: NEJC ŠERBEC

Oglejte si tudi