Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

REDNA AVTOBUSNA LINIJA BOVEC-TRBIŽ-KRANJSKA GORA

Letos se je lanskoletni avtobusni liniji iz Bovca preko Trbiža do Kranjske Gore in Ljubljane, ki jo tudi letos izvaja Arriva, pridružila še nova, in sicer prevozi družbe Nomago. Voziti so začeli 1. julija,  do Kranjske Gore in nazaj pa vozijo dvakrat dnevno.

Da je prišlo do povečanja števila prevozov preko iz Bovca preko Trbiža v Kranjsko Goro, je Občina Bovec s strani italijanskih soglasodajalcev za izvajalca prevozov pridobila vsa potrebna soglasja in dovoljenja za izvajanje prevozov in postanke na postajališčih. Zaradi pogostejših prevozov in postankov je bilo tokrat treba vsa dovoljenja in soglasja pridobiti na ustrezni regijski instituciji FJK, vsekakor pa je pri tem olajšalo delo dobro sodelovanje Občine Bovec z regijskimi oblastmi FJK v preteklosti.

Od 1. julija naprej tako z avtobusne postaje Bovec dvakrat dnevno, in sicer ob 9.30 in 15.30 avtobus Nomago odpelje tudi preko Predela in Trbiža do Kranjske Gore, od tam pa krene ob 10.58 in 16.58 in se v Bovec vrne ob 11.30 oziroma ob 17.30. Pri tem je pomembno, da se avtobus ustavi v Logu pod Mangartom, na privatnem parkirišču pri Rabeljskem jezeru, v centru Rablja, v centru Trbiža in na železniški postaji Trbiž Bosco verde, potem pa še na končni postaji v Kranjski Gori.

Enkrat dnevno pa pripelje, tako kot že lani, iz Kranjske Gore preko Trbiža do Bovca tudi avtobus Arriva, ki je ob povratku tudi direktna linija iz Bovca preko Italije v Ljubljano. Seveda pa je redna avtobusna linija v poletnem času vzpostavljena tudi preko Vršiča, izvajata pa jih oba omenjena avtobusna prevoznika.  Vozni redi so objavljeni na avtobusnem postajališču Bovec.

Vozni red nove linije Nomago najdete TUKAJ.

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: arhiv NOMAGO

Oglejte si tudi