Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

10. OBLETNICA POSEBNE GASILSKE ENOTE ZA GAŠENJE V VISOKOGORJU GAMSI

V soboto so ob 10. obletnici posebne gasilske enote za gašenje v visokogorju GAMSI izvedli vajo, na kateri so ob bovški enoti GAMSI sodelovali tudi kolegi iz Italije. Že pred vajo je enote pozdravil tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in jim zaželel, da se z vaje vrnejo vsi zdravi in nepoškodovani.

»Občina Bovec se lahko pohvali z odlično usposobljenimi pripadniki civilne zaščite, gorske reševalne službe, najštevilčnejših gasilcev in še posebej s posebno enoto za gašenje v visokogorju Gamsi. Vedno in povsod pohvalim vašo pripravljenost pomagati na vseh ravneh. Ne samo ob požarih, naravnih nesrečah in prometnih nesrečah, temveč tudi pri raznih drugih dogodkih. Zelo smo ponosni na vas, verjamem pa, da ste tudi vi z nami, saj Občina za vaše delovanje namenja kar veliko denarja. Trenutno je v teku največja investicija v naši občini, to je izgradnja gasilskega doma na Srpenici, potem pa bomo nadaljevali po drugih gasilskih društvih. Danes vam želim srečno vrnitev po opravljeni vaji in da bi od vaje tudi veliko odnesli,« je poudaril župan Valter Mlekuž in obljubil pozdrav tudi ob popoldanskem postroju.

Občina Bovec se lahko kot edina v Sloveniji pohvali z edinstveno posebno enoto za gašenje v visokogorju, GAMSI. Posebna enota za gašenje v visokogorju GAMSI je tako izvedla obsežno mednarodno gasilsko vajo na pobočju hriba Rombon, v kateri so poleg enote Gamsi sodelovali tudi italijanski gasilci ter helikopter slovenske vojske. Po končani vaji je bil pred gasilskim domom v Bovcu na letališču svečan postroj enote, ki jo je še enkrat nagovoril župan Občine Bovec g. Valter Mlekuž in ostali visoki gostje. Sledila je še podelitev spominskih medalj ob 10. obletnici ustanovitve in delovanja enote Gamsi, ob tej priložnosti pa so se zahvalili za nesebično delo te posebne gasilske enote, ki posreduje tam, kjer je gašenje najzahtevnejše ter podelili tudi plakete. Plaketo je prejela tudi Občina Bovec, prevzel pa jo je župan Občine Bovec Valter Mlekuž.
Več je na voljo na spletni strani GZS Bovec.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi