Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

KANIN TUDI DOBRODELNO

Javni zavod Sončni Kanin je včeraj gostil otroke iz socialno ogroženih družin, v skupni organizaciji z Medobčinskim društvom prijateljev mladine Ajdovščina, katerih krovna organizacija je Zveza prijateljev mladine Slovenije, pa so k akciji privabili tudi druge podpornike.

Dan je bil kot narisan za užitke na snegu, v Sončnem Kaninu pa so se potrudili, da za otroke ni bil le navaden dan na snegu:

»Otroci so zelo uživali. Predstavili smo jim smučišče, delo na smučišču, izvedli smo delavnico, na kateri smo jim predstavili, kako se giba v snegu oziroma nasploh v gorah, pa še lavinsko in ustvarjalno delavnico ter predstavitev jadralnega padalstva. Vse to je seveda privabilo tudi lakoto, zato smo jim omogočili zagotovili tudi kosilo, za konec oziroma za slovo do prihodnjič, pa je vsak od udeleženih otrok prejel še darila,«so se skupaj z otroki veselili v Sončnem Kaninu.

Vseh otrok je bilo 33, žal se jih 7 zaradi bolezni ni moglo udeležiti, spremljalo pa jih je 6 spremljevalcev. Vsi so doživeli neponovljiv zimski dan na Kaninu. Ob Sončnem Kaninu so k pokroviteljstvu pristopili še Zavarovalnica Triglav za prevoz otrok do Bovca ter Mlekarna Planika Kobarid in Elan d.o.o., ki sta za vsakega izmed udeleženih prispevali darilni paket.

Seveda so se tovrstne akcije nadvse razveselili v Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina in so vsem pokroviteljem nadvse hvaležni:

»To je bil zares prečudovit dan, da smo tako zelo brezskrbno uživali in se ob tem še veliko naučili, pa gre zahvala vsem v Sončnem Kaninu, ki so nas dobesedno »nosili na rokah«. Res prisrčna hvala vsem,« je ob koncu druženja na Kaninu povedala vodja skupine DARJA BENČINA.

Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina že 66 let skrbi za dobrobit otrok, mladostnikov in družin v občini Ajdovščina in občini Vipava. Njihova krovna organizacija je Zveza prijateljev mladine Slovenije, vključujejo pa se v programe zveze kot so Bralna značka, Otroški parlament, Prostočasne in počitniške aktivnosti, TOM telefon, Pomežik soncu in mnoge druge. So nevladna, neprofitna in nepridobitna organizacija in delujejo v javnem interesu. Svoje poslanstvo uresničujejo s pomočjo številnih prostovoljcev.

»V zadnjih letih opažamo vse več socialnih stisk v lokalnem okolju, tako, da je okrog 50% naših dejavnosti usmerjenih na humanitarno področje. Vpisani smo tudi v register humanitarnih organizacij pri Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,« so svoj status opisali MDPMA,« še povedo v Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina.

Sončni Kanin je s pokrovitelji tako omogočil tudi socialno šibkejšim členom naše družbe nekaj uric veselja na snegu, ki bi si ga brez tovrstnih pobud ne mogli privoščiti. Na vodstvo in delavce Sončnega Kanina je ob takih akcijah še posebno ponosen tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki se zahvaljuje tako delavcem Sončnega Kanina kot tudi vsem pokroviteljem za pokroviteljstvo.

Tudi sicer se v Sončnem Kaninu in seveda na Občini Bovec, ki je 100% lastnica družbe, veselijo februarskega obiska, saj je bil februar, kljub izrazito slabim vremenskim pogojem s samo 17 obratovalnimi dnevi, zopet rekorden. Z današnjim dnem so namreč prepeljali več kot 8000 potnikov. V primerjavi z lanskoletnim februarjem, ko so prepeljali 6000 potnikov, je to seveda pomemben dosežek. 

Zapisal: MILAN ŠTULC

Foto: DARJA BENČINA, Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina

Oglejte si tudi