Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

GRADNJA AVTOBUSNIH POSTAJALIŠČ

GRADNJA AVTOBUSNIH POSTAJALIŠČ

Občina Bovec je kot investitor že v začetku leta 2018 pristopila k postopkom za ureditev avtobusnih postajališč ob glavni cesti Kobarid-Predel po posameznih krajih, in sicer na Srpenici, Žagi, Logu Čezsoškem, Zgornjem in Spodnjem Logu pod Mangartom.

V letu 2018 je Občina Bovec izvedla javno naročilo Izbira izvajalca za izgradnjo avtobusnih postajališč v občini Bovec – 1. faza. Z izbranim izvajalcem ESOTECH, d.d., ki je bil izbran kot najugodnejši, je bila v maju 2018 podpisana pogodba, ko naj bi začeli tudi z izvajanjem del, vendar so z gradnjo pričeli komaj letos. Dela so v teku na Srpenici in Žagi, po zaključku bodo začeli z izvedbo avtobusnih postajališč za Log Čezsoški in v Zgornjem in Spodnjem Logu pod Mangartom. Celotna investicijaje vredna 120.174,75 EUR.

Omenjena postajališča so nujna predvsem za zagotavljanje varnega ustavljanja avtobusov in vkrcavanja ter izkrcavanja potnikov, seveda pa bodo postajališča nudila uporabnikom tudi primerno varen čakalni prostor. Na Žagi se na primer avtobusi javne linije prav zato, ker ni bilo urejenega postajališča, niso ustavljali.

Pripravila: JOŽICA KAVS in MILAN ŠTULC

Foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi