Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

MEDNARODNA JAMARSKA VAJA "SKALAR 2018"

JRS od 26. in do 30. 9.2018 izvaja mednarodno reševalno vajo - Skalar 2018. Udeležujejo se je približno 130 reševalcev iz Makedonije, Bolgarije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Madžarske, Avstrije, Italije in Slovenije.

»Podporo nam nudijo župan občine Bovec Valter Mlekuž, URSZR, Sončni Kanin, PGD Bovec, CZ Bovec, oskrbnik Doma Petra Skalarja Milivoj Šulin, IKSOR d.o.o., Okrepčevalnica Bar na letališču - Minč d.o.o., v sklopu vaje pa se izvaja tudi projekt adaptacije enote JRS za mednarodno delovanje (SI CaveSAR-IDAP), ki je sofinancirana s strani European Commission - Civil Protection & Humanitarian Aid Operations - ECHO,« je na FB strani JRS zapisal Marko Zakrajšek, vodja operative pri JRS

Predispozicija vaje je, da je eden izmed jamarjev v noči med 26. In 27. 9. jamar prilezel iz Skalarjevega brezna in javil, da je poškodovan jamar raziskovalec na globini 900m. tako so bili aktivirani reševalci JRS.

Včeraj, 27. 9., je vodstvo na letališču obiskal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in se iz prve roke pozanimal, kako poteka vaja. Zaželel jim je veliko sreče in uspešno delo, ki v jamah vedno poteka tako, kot bi šlo zares.

Danes reševalci sporočajo, da je za njimi mirna noč, reševanje oziroma potek vaje pa se odvija po predvidenem scenariju.

 

Več informaciji najdete TUKAJ

 

Oglejte si tudi