Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

ŽUPANOV NOVOLETNI SPREJEM

Kot veleva tradicija, je župan Občine Bovec Valter Mlekuž v veliki dvorani Ite Rine Kulturnega doma Bovec ob koncu leta tudi letos pripravil praznični sprejem, namenjenem pogledu v minulo leto in seveda v prihajajoče, prijateljskim prazničnim voščilom, prijetnemu druženju in izmenjavi novih zamisli.

Kulturno dogajanje na odrskih deskah,ki ga je v celoto stkal Robert Trampuž, sta napovedali Nika Bozja in Tajda Uršič Arh, najprej pa sta na oder povabila župana Občine Bovec Valterja Mlekuža. Ob pozdravih vsem udeležencem se je posebej zahvalil za veliko udeležbo iz pobratene Občine Prijedor. Občino je zastopal Mišo Rodič, v organizaciji Društva Slovencev Lipa Prijedor pa so letos pripravili tudi uvodni del kulturnega programa:

»Pred nami so Božični in novoletni prazniki, pred katerimi po tradiciji župan povabi svoje prijatelje, sodelavce, občinske svetnike in vse, s katerimi sem imel v zadnjem obdobju priložnost sodelovati. Zelo sem vesel in počaščen, da ste se odzvali mojemu povabilu in s tem tudi meni polepšali praznične dni. Prijatelji so tisti, za katere si je treba čas vzet. To priložnost pa izkoriščam tudi zato, da se še enkrat zahvalim za veliko podporo na volitvah. Izvolili smo tudi nov Občinski svet, zato se danes zahvaljujem tudi vsem svetnikom prejšnjega mandata, s katerimi smo štiri leta skupaj potiskali ta voz naprej.  Vedno poudarjam, da ni težko delati, če imaš ob sebi ljudi, ki ti pomagajo, ki ti zaupajo, zato tudi za rezultate, ki smo jih dosegli, lahko rečem, da so primerni in smo naredili veliko. Župan je tisti, ki predlaga in zapelje zadeve po svoji poti, vendar je seveda Občinski svet tisti, ki mora predloge in projekte podpreti. Verjamem, da bodo tudi v novi sestavi svetniki upravičili izvolitev s strani občanov za razvoj Bovškega. Verjamem, da bomo skupaj naredili še veliko, saj so pred nami novi izzivi in projekti, ker sem trmast človek, pa po navadi zastavljene projekte tudi izpeljem.«

Za popotnico je Mlekuž uporabil slogan s februarske dobrodelne prireditve »Živimo življenje z nasmeškom« in vsem občanom zaželel, da bi lahko skozi vse leto živeli življenje z nasmeškom. Pred začetkom  kulturnega programa pa je še dodal:

»Za vogalom sem izvedel samo, da so nam pripravili tudi presenečenje, zato se jim že sedaj zahvaljujem za njihov prispevek h kulturnemu programu. Zahvala pa tudi našim najmlajšim, vrtčevskim otrokom in njihovim mentoricam, ki nam vedno popestrijo naše prireditve. Tako kot tudi brez članov drugih društev ne mine prireditev, zato večkrat poudarim, da je Občina Bovec na kulturnem področju zelo bogata.«

Na oder je stopila tudi predsednica Društva Slovencev Lipa Prijedor Alenka Uduč, se županu zahvalila za povabilo in dolgoletno prijateljevanje Občine Bovec z njihovim društvom, v spomin pa je Občini Bovec podarila sliko Prijedora.

Odrske deske so prevzeli člani Mešanega pevskega zbora Prijedor in udeležence navdušili s prepevanjem slovenskih pesmi, kot V dolini tihi, Čebelar, Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi, z zadnjo pesmijo Bovška dolina pa so zares presenetili čisto vse, še najbolj pa avtorja. V zborovski izvedbi so ob spremljavi harmonikarja Reneja Zorka namreč zapeli Bovško dolino.

Kulturni program so zaokrožili otroci iz Vrtca Bovec pod vodstvom mentoric Erne Wojčicki Germovšek in Renate Mlekuž in Glasbene šole Tolmin, oddelek Bovec pod mentorstvom Katje Skočir, nato pa so se vsi preselili v preddverje in malo dvorano KD Bovec, kjer jih je čakal prednovoletna pogostitev.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

 

 

Oglejte si tudi