Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

100 LET RAJKA ZORNIKA

29. 8. 2019, je okroglih in častitljivih 100 let praznoval Rajko Zornik. Ob tem visokem jubileju pa ga je obiskal tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž. Slavljencu je župan izrekel prisrčno čestitko in se mu tudi zahvalil za vse, kar je s svojim delom in poštenim življenjem prispeval k vsakdanjemu življenju in razvoju te doline.

V družbi predstavnic Rdečega križa Slovenije- Območnega združenja Tolmin in Občinske organizacije RK, Župnijske Karitas Bovec in Društva upokojencev Bovec je v dobri urici slavljenec povedal marsikatero anekdoto in življenjsko izkušnjo. Rajka Zornika Bovčani poznajo kot »Buškga brivca«, za kar se je izučil leta 1934, svojo lastno obrt pa je na placu odprl  leta 1936. Od takrat je neprestano obratoval, kasneje pa je v ta posel uvedel še svojega sina Zlatka.

Le malokdo ve, da je pred mnogimi leti, ko sta kot mlad par s svojo soprogo načrtovala družino, na licitaciji kupil hišo v Bovcu. Ker pa je ugotovil, da je to hišo nekdo drug bolj potreboval kot onadva, sta mu jo velikodušno odstopila.

Tekom dneva je Rajka Zornika med drugimi obiskal tudi pevski zbor Golobar.

Rajku Zorniku želimo vsi vse najboljše in še veliko zdravja!

Oglejte si tudi