Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Ta vikend prihaja Pust!

Pust je gotovo eden glavnih praznikov v letu za številne, predvsem mlade in hudomušne po srcu. Najlepše pri njem je, da traja kar več dni in zaobjame praktično ves svet. Kdo ne pozna slovitega Beneškega karnevala, ali tistega največjega v Riu de Janeiru? A za pravo pustno doživetje ne rabimo iti tako daleč.

V Sloveniji je najslavnejši pustni karneval v mestu Ptuj, njihovi kurenti pa obiščejo tudi vse večje in manjše kraje po Sloveniji in širše. Nimamo pa samo Ptuja in kurentov. Veliki pustni karnevali se prirejajo tudi v drugih večjih krajih po Sloveniji, kjer poleg modernih norčavih mask skačejo tudi zvončarji, škoromati, lavfarji, tastare, talepe in tagospojske maškare. Če ne nameravate obiskati kakšnega izmed karnevalov, pa vas bodo najverjetneje obiskale maškare kar na domu. Odkar pomnimo nam najmlajše pustne šeme prinašajo dobro voljo in odganjajo zimo od vrat do vrat. Prav nihče ni prikrajšan za pustno vzdušje!

Daleč največje veselje pa otrokom in malo večjim sladkosnedom prinesejo krofi, ki so za pusta še prav posebej slastni, veliki in dodobra napolnjeni z marmelado. V marsikateri hiši bo že zjutraj omamno dišalo po teh specialitetah in težko bo kakšen krof preživel naval lačnih maškar. Od njih bodo ostali le noski, polni sladkorja v prahu.

Res se ni težko navdušiti nad Pustom in tudi v ekipi MojaObčina smo že pošteno nestrpni in polni pričakovanj, zato že treniramo, študiramo recepte za krofe in se šemimo, da bomo v soboto pometli s konkurenco ter kar najbolj uživali v pustnem vzdušju. Vam je všeč naša unikatna maska MojaObčina?

Mislite, da lahko ustvarite boljšo? Pošljite nam slike svojih umetnin in pustnih šem na našo FB stran!

Oglejte si tudi