Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
15°C
JUTRI
26°C
13°C
Oceni objavo

Praznovanje 825. letnice Župnije Bovec in 25. letnice Društva ARS Bovec

 

PRISRČNO VABLJENI NA PRAZNOVANJE 25. LETNICE

DRUŠTVA ARS BOVEC IN 825. LETNICE ŽUPNIJE BOVEC,

V SOBOTO, 18. NOVEMBRA 2017 V BOVCU.

 

 

Ob 18. uri sv. maša v cerkvi sv. Urha za žive in pokojne člane Društva in naše prednike, ki jo bo vodil dekan in bovški župnik Viljem Čušin ob somaševanju bivšega župnika Stanka Sivca in duhovnega pomočnika Bogdana Vidmarja.

 

Ob 19. uri otvoritev priložnostne razstave ob 25. letnici Društva v župnišču. Razstava bo na ogled še v nedeljo, 19. novembra od 11. do 12. ure in od 17. do 18. ure.

 

Leta 1992 je Bovško zaznamovalo veliko praznovanje 800 letnic župnije Bovec. Iniciativni odbor za praznovanje je pripravil številne prireditve, ki so se odvijale preko celega leta. Osrednja prireditev je bila slovesna sv. maša, ki so se je udeležili nekateri nadškofje in škofje iz Slovenije, Italije in Avstrije. Praznovanja so se udeležili tudi skoraj vsi predstavniki tedanjih parlamentarnih strank. Organizatorje je uspeh praznovanja navdal z odločitvijo, da bodo z dejavnostjo nadaljevali v okviru Društva ARS Bovec, ki je bilo uradno registrirano nekoliko pozneje. V obdobju 25. letnega delovanja je Društvo pripravilo več kot 200 najrazličnejših prireditev. Organiziralo je razstave, koncerte, predstavitve publikacij, literarne večere, odkritja spominskih obeležij zaslužnim krajanom, postavitve jaslic po podružničnih cerkvah in ambientalne dogodke. Za vso to dejavnostjo pa je stal in jo močno podpiral takratni bovški župnik in prvi predsednik društva Stanko Sivec, zadnjih 15 let pa Viljem Čušin.

 

Oglejte si tudi