Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

OTROŠKO SILVESTROVANJE V BOVCU

Na zadnjega leta dan, je v veliki dvorani Ite Rine Kulturnega doma Bovec potekalo OTROŠKO SILVESTROVANJE, otroke pa je razveseljeval Ribič Pepe. Dogodek so pripravili Občina Bovec, Dolina Soče in seveda v izvrstni tehnični izvedbi osebja KD Bovec.

Seveda je bil dogodek izveden ob strogem upoštevanju veljavnih ukrepov Vlade RS in priporočil NIJZ, kar pomeni, da je bil vstop mogoč le ob izpolnjevanju enega izmed pogojev PCT (razen za otroke do 12. leta starosti), brezplačno testiranje na koronavirus pa je bilo omogočeno tudi pred KD Bovec. Vstop je bil prost, zaradi omejenega števila mest pa je bila obvezna rezervacija sedeža.

Pred začetkom predstave je na upoštevanje razdalje in nošenje zaščitnih mask še enkrat opozoril Dejan Vunjak, ki je kot član ekipe za pripravo dogodka tokrat nastopil v nekoliko drugačni vlogi:

»Zelo smo se potrudili, da smo kot ekipa to otroško silvestrovanje sploh lahko izpeljali. Zaradi upoštevanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb smo morali število prostih sedežev omejiti, zato pa danes tudi sedite takole po družinskih mehurčkih. Se bomo pa zagotovo imeli lepo, saj bo na oder kmalu stopil tisti prijazni mož, ribič Pepe. Še pred njim pa vas bo pozdravil bovški župan. Uživajte v današnji predstavi, pa srečno in zdravo 2022.«

Župan Občine Bovec Valter Mlekuž ni mogel skriti veselja, da je ob finančni podpori Občine Bovec vendarle uspelo pripraviti vsaj to prireditev za najmlajše, ko so že vse druge prireditve na prostem ob koncu leta zaradi ukrepov odpadle. Prisotne je nagovoril z naslednjimi besedami:

»Dragi otroci, dragi starši, Bovčanke in Bovčani, prijatelji Bovškega. Mislim, da smo se prav odločili, ko smo Dejan, Tatjana, Iris in jaz sklenili, da moramo tem otrokom omogočiti vsaj malo veselja, če že mi, odrasli, ne moremo praznovati kot nekoč. Otroci so seveda najmanj krivi za vse, kar se nam trenutno dogaja. Za nami vsemi je eno težko in turbulentno leto, vendar smo kot Občina naredili vse, kar je bilo v naši moči. Zato sem tudi z veseljem prevzel odgovornost nad današnjo prireditvijo. Vesel in ponosen sem, da smo v veliki dvorani Ite Rine Kulturnega doma Bovec uspeli pripraviti prireditev z upoštevanjem vseh veljavnih odlokov, in verjamem, da bomo danes vsi skupaj uživali. Pred nami so novi cilji, ki jih bomo skupaj dosegali, čeprav tudi leto, ki je pred nami, ne bo lahko. Prav taki dogodki nas držijo pokonci in nam vlivajo upanje. Pravzaprav vse, kar delamo, skupaj z občinsko upravo in Občinskim Svetom, delamo za te otroke, za prihodnje rodove. Zdaj pa uživajte v predstavi, ob koncu leta, od katerega se poslavljamo prav danes, pa vam želim vse dobro. Zdravo in srečno novo leto 2022!«

Ribič Pepe je seveda že takoj ob prihodu na oder požel močan aplavz, v trenutku pa mu je uspelo pridobiti otroke k sodelovanju in so tako postali sestavni del prireditve, pri čemer so seveda nadvse uživali. Resda jih ribič Pepe ni mogel povabiti na oder, tako kot to počne po navadi, a so bile nitke povezave z otroki tudi na daljavo ves čas razpete.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi