Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

PRVI POTRJENI PRIMER OKUŽBE NA BOVŠKEM

V petek, 27. 3. 2020, so župana Občine Bovec Valterja Mlekuža iz Zdravstvenega doma Tolmin uradno obvestili, da so jim po 14. uri javili prvi pozitivni primer okužbe na Bovškem.

Oseba je spoštovala protokol in v četrtek poklicala osebnega zdravnika ter bila nato odpeljana na odvzem brisa v vstopni točki Tolmin.

Po vrnitvi na svoj dom je še pred potrditvijo okuženosti s koronavirusom oseba ostala v samoizolaciji, hkrati pa je bil izveden proces zamejitve okužbe preko oseb, v tem primeru domačih, s katerimi je bila v stiku. Tudi oni so v samoizolaciji. Preko CZ Bovec je poskrbljeno tudi za oskrbovanje.

Direktor Zdravstvenega doma Tolmin Gaudencio Lucas Triep posebej poziva občane vseh treh posoških občin, naj ne širijo lažne panike o okužbah med zdravstvenim osebjem, ker teh doslej ni, psihološke posledice za prebivalstvo pa so zaradi napačnih informacij lahko zelo velike.

»Tako kot smo takoj po prejemu potrdili informacijo o prvi okužbi na Bovškem, bomo ravnali tudi v prihodnje,« je dejal Triep.

O tem bomo občane občine Bovec obveščali tudi na uradni spletni strani Občine Bovec, tudi v prihodnje pa le potem, ko bodo izvedeni vsi protokoli odgovornih služb in bomo lahko podali celostno informacijo in po potrebi opozorilo.

Dnevno spremljanje okužb s SARS-CoV-2 (COVID-19) je na voljo na SPLETNI STRANI NIJZ https://www.nijz.si/sl/pojav-novega-koronavirusa-2019-ncov

Podatke osvežujejo vsak dan po 14. uri.

Pripravil: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi