Logo MojaObčina.si

Bovec

DANES
6°C
0°C
JUTRI
2°C
1°C

SLIKARSKI TABOR SLEPIH IN SLABOVIDNIH

3030
Na pobudo predsednika Lions kluba Kobarid Soča Milana Štulca, bo v Trenti potekal Slikarski tabor slepih in slabovidnih oseb iz naše regije, združenih v Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.  Bivali bodo v Triglavski roži, ustvarjali pa v prostorih gostilne Metoja, kjer se bodo tudi prehranjevali. Zadnji dan tabora se bodo v sponzorstvu Sončnega Kanina podali pod Prestreljenik in ustvarjali na doslej najvišji nadmorski višini. Od 16. junija do 15. julija si bo njihova dela mogoče ogledati v Kaninskih legendah (gostinski lokal ob A postaji kaninske žičnice), dela pa bodo tudi naprodaj. Z nakupom bomo pomagali MDSS in jim omogočili lažje delovanje tudi v prihodnje.

Lions klub Kobarid Soča s 400,00€ neposredne pomoči ta projekt tudi sofinancira, sicer pa LK Kobarid Soča in MDSS Nova Gorica sodelujeta že polnih 10 let. LK Kobarid Soča z rednim letnim pogodbenim donatorstvom in sofinanciranjem nekaterih posameznih projektov, kot je ta v Trenti in na Kaninu, tako veliko pripomore, da MDSS Nova Gorica lahko pridobi tudi namenska državna sredstva. Za pridobitev le teh mora namreč MDSS dokazati, da je samo zbralo določeno vsoto denarja. 

Seveda bodo veseli tudi kakšnega obiska v času trajanja tabora, zagotovo pa bo za vsakega od nas še kako poučno videti, kako ustvarjajo slepe in slabovidne osebe. Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij