Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
-2°C
JUTRI
10°C
-1°C

Otvoritev razstave portretov Nine Pečar in Tine Konec

Organizator: Društvo ARS Bovec
Vstopnina: Vstop prost

RAZSTAVA PORTRETOV DVEH SLIKARK MLAJŠE GENERACIJE NINE PEČAR IN  TINE KONEC

NINA PEČAR

 Po rodu Novomeščanka, študirala slikarstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, trenutno študentka kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter jazz violine na konservatoriju v Celovcu. V svetu likovne umetnosti se večinoma začenja uveljavljati kot portretistka, kar pa ni izključujoče, saj se izpopolnjuje tudi na področju oblikovanja, ilustracije in animacije. Likovno izražanje prepleta z glasbo, poezijo in vsem, kjer lahko združi znanje z drugih področij. Poleg portretiranja, deluje kot violinistka in multiinštrumentalistka v različnih glasbenih sestavih ter kot aranžerka in skladateljica. Sodeluje z mnogimi glasbeniki in skupinami, kot so Gal Gjurin, Severa Gjurin, Samo Budna, Rok’n’band, Čedahuči, Easy, Bojan Cvetrežnik, Radio Mondo, Dani Bedrač, Gašper Rifelj, Tretji kanu, Bort Ross, simfonični orkester Cantabile, mjuzikl Cvetje v jeseni, mjuzikl Moje pesmi moje sanje ... Od avgusta 2017 ima status samozaposlene v kulturi.

TINA KONEC

 Tina Konec se je rodila leta 1992 v Mariboru. Leta 2015 je diplomirala iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pri profesorju Zmagu Lenárdiču. Na isti ustanovi zaključuje podiplomski študij slikarstva pod mentorstvom Tuga Šušnika.

Portreti so zanjo vedno predstavljali izziv, človeški obraz dojema kot najbolj zanimiv in unikaten del telesa. Najbolj jo pritegne človekov karakter, tega skuša ujeti z vsakim novim portretom.  Portret je zanjo neusahljiv vir navdiha, je neizčrpen motiv, saj je vsak obraz poglavje zase.

V zadnjih letih je sodelovala na več skupinskih in samostojnih razstavah ter kolonijah tako doma kot v tujini, je tudi prejemnica nagrade Vabljeni mladi, ki jo vsako leto podeljuje Mariborsko društvo likovnih umetnikov.

Na otvoritvi se bo Nina Pečar predstavila tudi kot  violinistka. Na klavirju jo bo spremljal Marko Stajnko.

Zainteresirani si lahko naročijo portrete zase ali za svoje bližnje.


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi