Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Splošna zasebna ambulanta Marije Munda v oktobru preneha z delovanjem

Občane Borovnice obveščamo, da bo splošna zasebna ambulanta Marija Munda, dr. med., spec. spl. med. zaradi upokojitve s 5.10. 2022 prenehala z delovanjem in obravnavo pacientov. Spomladi je pobudo Občine Borovnica Zdravstveni dom Vrhnika zato pristopil k postopkom za zaposlitev dodatnega zdravnika v ZD Vrhnika, enota Borovnica, saj ga z redno zaposlenim kadrom ne more zagotavljati.
Odziva ni bilo in po tretjem neuspelem razpisu smo se skupaj z Zdravstvenim domom Vrhnika odločili, da pričnemo s postopkom podelitve koncesije za opravljanje za opravljanje javne službe v osnovni zdravstveni dejavnosti na področju splošne oziroma družinske medicine v Občini Borovnica. Predvidevamo, da bo postopek končan do konca oktobra 2022.
Žal na ravni celotne države beležimo pomanjkanje družinskih zdravnikov. Gre za sistemski zdravstveni problem, na katerega lokalne skupnosti nimamo velikega vpliva, vseeno pa upamo, da bo razpis za podelitev koncesije uspešen. V mesecu septembru in oktobru bomo v Zdravstveni postaji Borovnica uredili novo ordinacijo, izvedli prenovo prostorov čakalnice in drugih spremljajočih prostorov ter jo tako prilagodili sodobnim zahtevam. Do priprave tega prispevka iz Zdravstvenega doma Vrhnika še nismo prejeli zagotovila, da bodo za vmesni čas zagotovili nadomestnega zdravnika. (ob)

Oglejte si tudi