Logo MojaObčina.si

Borovnica

JUTRI
23°C
5°C
PON.
22°C
5°C
Deli
3995

Za borovniškimi florbolisti nadvse pester junij

Junij je bil za člane FBC Borovnica izjemno pester …  bolj kot po navadi. Začel se je precej aktivno, saj se je 3. in 4. junija kar 23 igralcev udeležilo mednarodnega turnirja v Donji Stubici na Hrvaškem. Presenečenje za večino igralcev, ki so do tedaj igrali le mali florbol, je bilo igranje na velikem igrišču z vratarjem. Ekipi Borovnica Angels in Borovnica Beasts so sestavljali igralci in igralke vseh starosti ter različnim predznanjem – od fantov U13, članov in članic državne lige do očkov in mamic, ki florbol igrajo rekreativno. Turnir se je začel in končal z derbijem med  borovniškima tekmecema, ekipi pa sta, po pričakovanjih, domov prinesli najžlahtnejša pokala (za 1. in 2. mesto) ter plaketi za najboljšo vratarko (Tanja Matijašević) in najboljšo žensko igralko (Vanja Remec). Vsekakor je treba poudariti, da je ta dogodek čudovit primer odličnega medgeneracijskega sodelovanja. Igralci in spremljevalna ekipa (skupaj je v Donjo Stubico odšlo kar 33 oseb) so preživeli čudovit vikend, poln adrenalina, smeha, odličnega vzdušja in pozitivne energije, z dvema nasprotnima ekipama (HK Hidraulika in Lavovi iz Jajca) pa so se tudi že dogovorili, da odigrajo še kakšno prijateljsko tekmo, da bodo najmlajši igralci nabirali izkušnje, bolj utečeni pa predajali znanje na področju treniranja in sojenja v florbolu.

 

Petek, 9. junij, je bil za vse bolj sproščen in prijeten, saj so se vsi člani zbrali na klubskem pikniku, ki je bil letos, kot se za ekološko osveščene športnike (ali florboliste) spodobi, ekološko naravnan. Vsi prisotni so s seboj prinesli jedilni pribor, krožnike in kozarce za večkratno uporabo – plastike skoraj ni bilo (razen embalaže od živil). Na eko pikniku so se družili igralci vseh sekcij, starši, sestre, bratje in prijatelji. Za dobro voljo je poskrbela vodja organizacije Saša Kržič s svojo ekipo, ki je pripravila tudi pestro paleto družabnih iger. Med seboj se je pomerilo 6 mešanih ekip, tekmovali pa so v različnih kmečkih igrah. Smeha in zabave ni manjkalo. Žar mojstra Andraž Podržaj in Miha Petrič sta odlično poskrbela za mesne dobrote, mamice pa so napekle pregrešno dobre sladke prigrizke.

 

Zaključni dogodek letošnje tekmovalne sezone se je zgodil v petek, 16. junija, ko so igralci in starši tradicionalno zaigrali na dnevu borovniškega florbola. Ekipe so bile sestavljene po okrožjih, v njih pa  igralci ... od U11 in U13 do članov in članic ter naših mamic in očkov. Na vabilo so se odzvali tudi igralci Insporta iz Škofje Loke, ki so z našimi člani odigrali izjemno zanimivo tekmo. Gledalci so lahko videli nekaj hitrih napadov in lepih obramb obeh vratarjev. Tekma med borovniškimi fanti in gosti iz Škofje Loke se je končala z rezultatom 8 : 4 za domače moštvo. Da pa prihodnost pripada mladim, so dokazali predvsem fantje U13, ki so pokazali nekaj izjemnih akcij, hitro pa se učijo in jim sledijo tudi njihovi mlajši nasledniki. Organizatorka Vanja Remec se zahvaljuje vsem (igralo je kar 75 igralcev) za super sezono in še bolj super zaključek. Rekreativci ostajajo v telovadnici celo poletje, z drugimi se pa vidimo spet septembra. V FBC Borovnica upajo, da bo takih dogodkov še veliko in da bo ta florbol družina še najprej tako (z)mešana.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi