Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 20.10.2017

pretežno jasno
Danes bo v zahodni Sloveniji zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo sončno, predvsem ponekod na Primorskem in na severovzhodu države bo dopoldne megla. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 24 stopinj C.
8°C | 21°C
sobota, 21.10.2017
8°C | 19°C
nedelja, 22.10.2017
10°C | 13°C
ponedeljek, 23.10.2017
7°C | 14°C
torek, 24.10.2017
4°C | 18°C
Opozorila
Petek, 20.10.2017 ob 11h
Dodatnega opozorila ni.
8°C
21°C
pretežno jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Turizem

Tretji najboljši v »veliki barjanski kuhni«...


TURIZEM, DRUŠTVA

| |
13.10.2015      14:46
A A

Tretji najboljši v »veliki barjanski kuhni«


Septembrskega tekmovanja v kuhanju golaža na Barjanskem kulinaričnem festivalu v Notranjih Goricah se je udeležilo 14 ekip, golaž ekipe Marjana Pristavca pa je že drugo leto zapored obranil bronasto kuhalnico.


Bronasta borovniška ekipa.
Bronasta borovniška ekipa.
Deli:

Barjanski kulinarični festival, ki ga je 19. septembra že tretjič uspešno priredilo društvo Grill klub Slovenija, je tudi tokrat v športni park v Notranjih goricah pritegnil množico radovednežev. Poleg tekmovanja v »veliki barjanski kuhni«, ki je potekalo celo popoldne, so obiskovalce pričakale še razne otroške delavnice, bolšji sejem, razvedrilne oz. nagradne igre ter seveda številne kulinarične stojnice z raznovrstnim blagom (lončarstvo, sirarstvo, čebelarstvo, mesni izdelki, zelenjava in vrtni pridelki, kalčki …), vse ob prijetni glasbeni spremljavi.
Osrednjo nit dogodka je krojil opojni vonj mojstrsko pripravljenega golaža. Ekipe, letos jih je bilo kar štirinajst, so si vsaka v svojem izvirnem slogu uredile delovne kotičke in kurišča, od koder so se že kmalu po poldnevu razširile mične vonjave, ki so k pokušini jedi vabile mimoidoče in seveda strokovno komisijo. To je sestavljala ekipa izkušenih kuharjev, med njimi tudi lanskoletni zmagovalec Klemen Japelj. Pravila tekmovanja so bila stroga, a jasna. Organizator je zagotovil meso in čebulo, kako iz tega narediti zmagovalni golaž, pa je bilo v celoti na strani kuharjev, najsi bo s skrivnimi sestavinami ali drugimi pripomočki. 

Borovniški kotiček je spretno oblikovala dopolnjena lanskoletna ekipa, ki je letos tekmovala pod zastavo Turističnega društva Borovnica. Kuharju Marjanu Pristavcu so pomagali še Vesna Košir, Štefan Ivanušec in Jože Švigelj, ki je s svojo harmoniko obenem skrbel tudi za veselo vzdušje. Mislili so res na vse: pristno kurjenje na drva, dekoracijo prostora s sponzorskimi dobrotami, mesninami Kmetije Ceste ter kruhom in pecivom borovniške izpostave Pekarne Zalog. Še najmanj časa so kot del okusne dekoracije zdržali jurčki Cirila Furlana, ki jih je menda prav hitro pokončal že prvi obhod strokovne komisije … S kuhanjem so ekipe zaključile proti večeru, ko je strokovna komisija razglasila uradne rezultate celodnevnega ocenjevanja. Najboljši barjanski golaž je po njihovem skuhala lani drugouvrščena ekipa Šefla Team, drugi najboljši naj bi bil skuhan v loncu ekipe Hribovcev, medtem ko je tretje mesto že drugo leto zapored pripadlo ekipi Marjana Pristavca. Prvim trem so bile podeljene še priložnostne nagrade, medtem ko so se ostali morali zadovoljiti s priznanji in večernim koncertom skupin San Di Ego in Norton.

 

Damjan Debevec, foto: ND




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Borovnica!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Naš časopis
Številka: 452
Izšla: 25.09.2017
Poglej Pdf
Koledar dogodkov Preglej vse
Oktober 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
20.10.2017
Danes ni dogodkov.
21.10.201 | Tečaji in delavnice
Tečaj peke kruha v krušni peči
24.10.201 | Ostalo
Dnevi fizike
28.10.201 | Tečaji in delavnice
Izdelava nakita iz polstene volne
21.10.201 | Tečaji in delavnice
Tečaj peke kruha v krušni peči
22.10.2017 | Ostalo
Ukročena elektrika, poskusi Nikole Tesle
24.10.201 | Ostalo
Dnevi fizike
28.10.201 | Tečaji in delavnice
Izdelava nakita iz polstene volne

Bodite prvi pri oddaji mnenja.