Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Prireditev OPB se predstavi

V četrtek, 25. aprila, so učenci oddelkov podaljšanega bivanja pripravili lepo, zabavno in poučno prireditev, ki je postala že tradicionalna. Letos so nam "OPB-jevčki" predstavili sosednje države Slovenije.
V prvem razredu so spoznavali Hrvaško, o kateri so povedali in gledalce naučili ogromno zanimivega (od njenih geografskih do jezikovnih značilnosti, na primer, od kod izvira izraz kravata), zaplesali so hrvaško kolo in zapeli uspavanko Zeko i potočić.

Drugi razred nam je natančneje predstavil Madžarsko – naučili so nas šteti v madžarščini, nam zapeli pesmico ter se od gledalcev poslovili z madžarsko koračnico. V tretjem razredu so za občinstvo pripravili čisto pravo televizijsko oddajo. "Gospa Helga" se je močno trudila govoriti slovensko, a se ji avstrijskemu naglasu le ni uspelo izogniti. Z drugega zornega kota so nam predstavili najpogostejše predsodke o Avstrijcih; dekleta so zajodlala, predstavil pa se nam je tudi zelo lično oblečen turški priseljenec.

Naši najstarejši "OPB-jevci" so se podali v Italijo. Obiskovalcem so zakrulili želodčki ob italijanski hrani, po odru so se sprehodile prelepe milanske manekenke in tudi ferrarijev ni manjkalo.

Odlično sta se odrezala tudi voditelja, ki sta samozavestno povezovala celoten program. Za številno občinstvo so učenci in učiteljice podaljšanega bivanja izdelali manjša darilca – pikapolonice, polžke, metuljčke in mavrice, ozaljšane z lepimi mislimi o otrocih. 

Oglejte si tudi