Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Šah v Borovnici ob koncu leta 2023

Šahovski klub Borovnica združuje ljudi vseh starosti, ki se ukvarjamo s šahovsko dejavnostjo. V društvu se povezujemo z namenom, da bi razvijali in popularizirali šahovske vrednote in vrednote športnega in socialnega delovanja, okrepili medsebojna druženja, se šahovsko udejstvovali na tekmovanjih ter širili znanje na mlajše generacije.

Regijsko osnovnošolsko prvenstvo
Šahovski klub Borovnica je v sodelovanju z OŠ dr. Ivana Korošca organiziral Regijsko osnovnošolsko prvenstvo učencev, ki na svojih šolah obiskujejo šahovski krožek. Na omenjenem tekmovanju so nastopili najboljši učenci šestih osnovnih šol. Po hudem boju v zadnjem kolu je absolutni zmagovalec prvenstva postal Levačič Matic iz OŠ Mirana Jarca Ljubljana pred Jakša Emo iz OŠ dr. Vita Kraigherja Ljubljana. Hkrati je osnovnošolka Jakša Ema brez izgubljene točke osvojila prvo mesto še med dekleti. Ekipno je bila najboljša OŠ dr. Vita Kraigherja. Borovniški šahisti pa so med dekleti domov odnesli bron.

Decembrski redni in zadnji mesečni turnir Borovnica 2023

Šahovski klub Borovnica je v letu 2023 organiziral 10 rednih mesečnih šahovskih turnirjev za člane kluba. Prvak občine Borovnica je z največ doseženimi točkami, zbranimi na vseh turnirjih, postal Švigelj Domen pred Suhadolnik Janezom in Šraj Jožetom. Vsi so poleg pokalov prejeli še sponzorske nagrade Optike Lah in gostilne Godec, ki je tudi gostila zadnji turnir.

Božično-novoletni šahovski turnir Borovnica 2023

Šahovski klub Borovnica je v torek, 26. decembra 2023, organiziral tradicionalen Božično-novoletni šahovski turnir Borovnica 2023. Udeležilo se ga je 74 šahistov s cele Slovenije in tujine. Zaradi velikega zanimanja in pomanjkanja prostora smo morali nekatere šahiste žal zavrniti. Absolutni zmagovalec turnirja je, brez izgubljene točke, postal velemojster Matej Šebenik ŠK Tajfun Ljubljana pred Šlibar Matjažem ŠK Tomo Zupan Ljubljana in tretjeuvrščenim Ule Evaldom iz ŠK Postojna. Med šahistkami je odlično drugo mesto dosegla Borovničanka Saša Kržič. Turnir je bil kategorijsko zelo močan, saj je med 74 udeleženci nastopilo kar 21 raznih šahovskih mojstrov. Turnir, ki je trajal od 8 do 15 ure, je bil za Šahovski klub Borovnica velik organizacijski zalogaj, zato res velika hvala PGD Breg–Pako za dvorano in urejeno parkirišče, najemnici Bara Faška Tini Rešeta s.p. in njeni ekipi za postrežbo in odlično kosilo tekmovalcem ter generalnim sponzorjem Mercatorju, Petrolu, Sparu, Tušu, Krasu, Optiki Lah ter ostalim posameznikom, ki so darovali nagrade za tekmovalce.

Šah v osnovne šole
Šahovski klub Borovnica širi poslanstvo "šah v osnovne šole". Zato smo v klubu kupil šah z velikimi figurami in ga postavili pred šolo. Nad pridobitvijo in prikazanim so bili vidno navdušeni učenci vseh stopenj, med drugimi tudi ravnatelj g. Horvat. Zaradi velikega zanimanja med odraslimi občani bo ŠK Borovnica en tak šah postavil še na ustreznem mestu v centru Borovnice.

Šahovska simultanka z velemojstrico Darjo Kapš
Šahovski klub Borovnica je v Domu krajanov Dol–Laze organiziral šahovsko simultanko. Nastopilo je osem borovniških šahistov (Modrijan, Šraj, Ceranja, Kržič, Dormiš, Okorn, Zakrajšek, Skoko) PROTI šahovski velemojstrici Darji Kapš (wGM), dvakratni udeleženki šahovskih olimpijskih iger. Med drugim se Kapševa ponaša tudi z naslovom šahovske državne prvakinje ter z dvema medaljama, ki jih je osvojila na evropskih članskih tekmovanjih. Čeprav se je šahistom zaradi razmišljanja kar kadilo iz glav, je zmago z 1:7 (edino zmago je ekipi Borovnice priigral Kržič Aleš) po dveh urah napete borbe domov odnesla velemojstrica. Borovniški šahisti so ji športno čestitali in jo v maju povabili na revanšo.

Boštjan Zakrajšek, predsednik Šahovskega kluba Borovnica


Oglejte si tudi