Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

V slovo: Marko Zalar - Jurent (1960–2021)

Konec meseca marca smo se na borovniškem pokopališču poslovili od športnika, prijatelja in pedagoga Marka Zalarja. Rojen Borovničan se je že v rani mladosti zapisal športu. Na začetku se mu je najbolj priljubila košarka, kasneje pa tudi odbojka, ki ji je posvetil večji del svoje poklicne kariere. Po končani osnovni šoli in gimnaziji Poljane se je vpisal na Fakulteto za šport v Ljubljani in študij uspešno končal.
Svoj bogat talent in občutek za igre z žogo je pokazal že v osnovni šoli v Borovnici. Vključil se je v šolsko pionirsko košarkarsko ekipo in z njo leta 1974 v Litiji na republiškem prvenstvu osvojil drugo mesto. Vseskozi  je bil standardni član domače članske ekipe, ki se je leta 1986 pod imenom Fenolit uvrstila v drugo slovensko ligo. Od aktivnega igranja košarke se je poslovil v začetku februarja leta 1992 v domači dvorani. Po končanem študiju se je zaposlil in se kasneje preselil v Novo mesto, kjer si je ustvaril družino. Poučeval je športno vzgojo na srednji šoli, v prostem času pa treniral novomeške odbojkarje. Za igranje odbojke je navdušil tudi svojega sina.
V Borovnico se je rad vračal, obiskoval starše, sorodnike in prijatelje, s katerimi je doživel veliko lepih trenutkov. Redno se je udeleževal naših vsakoletnih košarkarskih veteranskih srečanj ob koncu leta. Spominjali se ga bomo kot marljivega, vestnega športnika, prijatelja in iskrivega sogovornika. Ohranili ga bomo v lepem spominu.
V imenu borovniških in vrhniških košarkarjev

Franjo Modrijan

Oglejte si tudi