Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

V Galeriji Barje se zaključuje tečaj likovnikov

Bliža se mesec maj, ko se prebuja pomlad, mi, ustvarjalci, pa počasi zaključujemo svoj zimski projekt, ki smo si ga zastavili lansko jesen.
Tečaj se torej bliža koncu, umetniki pa vse bolj pridno in z veliko vnemo slikajo. Jeseni smo se poglobili v študij, ponovili smo tehnike risbe in osnovne likovne prvine, nato pa smo se ukvarjali z likovno teorijo. Po vsem pridobljenem znanju in izkušnjah smo se odločili, da se lotimo kompleksnejše naloge, kopije slike znanega oz. manj znanega umetnika. Moram poudariti, da so si tečajniki zadali zelo težko nalogo, saj so si izbrali slike umetnikov, kot so Vincent van Gogh, Claude Monet, Ivana Kobilca … A so jo opravili več kot odlično.

Njihovo delo pa tudi ni več do potankosti vodeno, ampak že razmišljajo s svojo glavo, skupaj pretehtamo le možnosti, ki so odprte. Torej je naš likovni jezik v tem primeru že na določeni umetniški ravni, ki jo bodo tečajniki lahko po željah še stopnjevali.

Likovniki bodo svoje delo nadaljevali do konca maja, nato pa bo sledil kratek pregled letnega dela. Torej prav vsi vljudno vabljeni v Galerijo Barje 6. junija 2014.

 

Natalija A. Lani, foto: Jože Pristavec

Oglejte si tudi