Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Novice iz Borovnice

Še bomo zibali v Borovnici

Da nataliteta v Borovnici raste, lahko opazimo z več dogodki. Gradi se prizidek šole, razmišlja se tudi o povečanju vrtca, v naš kraj pa prihajajo tudi štorklje. Dve beli sta prileteli prav na steber viadukta, kasneje ju je bilo opaziti tudi na dimniku nekdanjega podjetja Liko. Najbolj so sicer značilne v severovzhodnem delu Slovenije, v Prekmurju, kjer predstavljajo simbol te pokrajine. V zadnjem času pa lahko opazimo tudi razširjenost proti zahodu države in nekatere štorklje gnezdijo tudi na Gorenjskem. Bela štorklja naj bi bila znanilka sreče v kraju, kjer gnezdi, zato smo jo veseli tudi Borovničani, da nam prinese še kakšen naraščaj. A naj ne pretirava, ker bo tudi prizidek šole kmalu premajhen …

Foto: Ana Makovec in Dejan Turšič

 

Fotografija neurja

Takšen je bil pogled na nevihto z močnim nalivom in tudi točo, ki je poleti zajel osrednjo Slovenijo, pa tudi našo Borovnico. Fotografijo je Anita Zalaznik posnela na vrhu razglednega stolpa na Planini nad Vrhniko. 

Foto: Anita Zalaznik

 

Popotovanje s Tamburaši Borovnica

Po več kot dveh mesecih kulturne suše, se je v soboto, 13. junija, zgodil prvi pokarantenski kulturni dogodek na prostem. Tamburaši Borovnica iz Kulturnega društva Borovnica so pred gasilskim domom pripravili popotovanje po poteh glasbe; otožne, zabavne in vesele. Pridružili so se jim tudi Primož Križaj in Folklorna skupina Bistra, s katero tamburaši tesno sodelujejo na različnih folklornih prireditvah. Tamburaše že prav dobro poznamo, čeprav so letos upihnili šele drugo rojstnodnevno svečko. Vodi jih Jože Zver, ki napiše tudi večino priredb. Na glasbenem večeru so tamburaši prisotne popeljali v svet zvenečih strun preko prekmurskih ravnic do mrzle Rusije, preko belokranjskih gričev do morja in še čez. 

Foto: Klara Križaj

 

Oglejte si tudi