Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Slovenski kulturni praznik in domovinska vzgoja v vrtcu Mavrica

V tednu pred slovenskim kulturnim praznikom smo v oddelkih starostnih skupin od 3 do 6 let postavili literarne kotičke z likom Franceta Prešerna. Spoznavali smo njegov lik, nekatere njegove pesnitve, se pogovarjali o njegovem življenju in ga likovno upodabljali. V kotičkih so otroci listali slovenske knjige.
Recitirali smo pesmi sodobnih slovenskih pesnikov, peli slovenske ljudske pesmi, se spomnili državnih simbolov – jezika, državne himne, zastave, grba. Ob otroškem zemljevidu smo spoznavali naravne in turistične znamenitosti, na njem poiskali slovenska mesta … Otroci državne simbole v veliki meri povezujejo z našimi uspešnimi športniki in so nanje ponosni.

Za zaključek smo v večnamenski dvorani pripravili skupno prireditev v čast našega največjega pesnika. Prisluhnili smo Zdravljici, zapel nam je otroški zbor, recitacije sodobnih otroških avtorjev pa smo prebirale strokovne delavke  oddelkov Vetrnice, Metuljčki, Palčki in Veseli vlak. Poezijo je na klavirju spremljala naša pianistka Polonca.

V torek, 10. 2. 2015, sta nas obiskala dva očka s kitarama. Otroke sta razveselila z igranjem in petjem ter jih povabila na ples.

Tudi na zelenem vhodu smo obeležili praznik dr. Franceta Prešerna. Ob posebni dramatizaciji smo otrokom prikazali zgodbo Povodnega moža in zapeli Zdravljico – slovensko himno. V skupinah smo velik poudarek namenili domovinski vzgoji.

V sredo, 11. 2. 2015, smo imeli prav poseben glasbeni dopoldan, ki sta nam ga pričarala g. Blaž Kovač in g. Andraž Turk. Ob spremljavi na kitaro sta nam zapela nekaj znanih slovenskih pesmi in ob vsem tem smo tudi zarajali.

G. Blaž in g. Andraž, vrtec Mavrica se vama zahvaljuje za zabavne trenutke ob slovenski glasbi.

Strokovne delavke

Oglejte si tudi