Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
33°C
20°C
JUTRI
32°C
18°C
3995

Oktober v Vrtcu Borovnica

V mesecu oktobru smo v vrtcu Mavrica in v vseh ostalih enotah največ časa preživeli zunaj, saj nam je toplo jesensko vreme z obilo sonca to tudi omogočilo.

Otroci so raziskovali spremembe v naravi, opazovali spremembe listov ter nabirali listke in jesenske pridelke. Vrtec se je obarval z najrazličnejšimi izdelki na temo jeseni, v igralnicah so se slišale različne pesmice in zgodbice na temo jeseni. Strokovne delavke smo izkoristile lepe in tople dneve in izvedle kar nekaj izletov in pohodov za športni program Mali sonček. 

V oktobru je potekal projekt »Dnevi evropske kulturne dediščine in Tedni kulturne dediščine«, ki je otroke nagovarjal, da spoznajo, varujejo in ohranjajo zapuščino naših prednikov in povezujejo vsebine iz naravne dediščine. Vsaka strokovna delavka je na svoj edinstven način otrokom predstavila temo kulturne dediščine. Potekale so različne dejavnosti, kot so: rajalne igre, stare gibalne igre, ljudske pripovedke, otroci so spoznavali odnos naših prednikov do vode in ga primerjali z današnjim odnosom, poslušali uganke in prebirali šaljivke iz zbirke Enci Benci, …

Potekal je tudi »Teden otroka« s sloganom Odgovor je pogovor. Z otroki smo se veliko pogovarjali, jih spodbujali, da so pripovedovali in preko različnih zgodb in dejavnosti odkrivali in spoznavali čustva. Preko socialnih iger smo se povezovali in krepili medsebojno prijateljstvo in sodelovanje.

Medtem ko se je v starejših skupinah dogajalo veliko zanimivih stvari, pa so se jaslični otroci, tisti najmlajši, še vedno uvajali in se veliko crkljali. Prav tako so spoznavali nove pesmice, se igrali z igračami in uživali ob toplih dnevih.       

V vrtcu Mavrica in dislociranih enotah smo v sklopu meseca požarne varnosti skupaj s PGD Borovnica izvedli evakuacijo. Evakuacija je bila izvedena glede na smernice, ki so bile v skladu s predpisi in ukrepi, ki nam jih je posredoval NIJZ. Na temo požarne varnosti smo se tudi pogovarjali in ustvarjali. Letos zaradi epidemioloških ukrepov nismo imeli možnosti ogleda gasilskih vozil in druženja z gasilci.

Kljub veselemu pričakovanju jesenskih počitnic nam je zopet zagodel COVID-19. Upamo, da se bo situacija kmalu umirila in nam znova omogočila medsebojno druženje in nadaljevanje vrtčevskega leta, … medtem pa pazite nase in ostanite zdravi. 

                                                               

 N. S.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi