Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Junij v našem vrtcu

Tudi mesec junij je zaznamovalo pestro dogajanje v vrtcu. Že prvi ponedeljek je bil zanimiv, saj smo uspešno opravili vajo evakuacije iz vrtca ob požaru; ob tej priložnosti so nas obiskali tudi gasilci PGD Borovnica. Otroci so si lahko ogledali gasilske avtomobile in se preizkušali v gasilski vaji zbijanja pločevinke s curkom vode.

Starejši oddelki so odšli na tridnevni naravoslovni tabor: Miške in Žogice so bile od 4. do 6. junija v CŠOD Čebelica v Čatežu, Veseli vlak in Palčki pa so od 11. do 13. junija spoznavali delo na kmetijah Davčen in Ožbet v vasi Četena Ravan.

V ponedeljek, 16. 6., so šli Palčki, Veseli vlak in Miške na izlet z vlakom v Tivoli, kjer so preživeli prijeten in dejaven dopoldan na igralih. Žogice pa so v petek, 20. junija, obiskale živalski vrt v Ljubljani.

V torek, 17. 6., so nas obiskali policisti. Predšolski otroci so se s policistom Vilijem Jerebom pogovorili o varni udeležbi v prometu, potem pa so si vsi otroci lahko ogledali policiste konjenike, policijski avtomobil, opremo in motor. Ta jih je najbolj navdušil, saj so lahko sedli nanj.

Četrtek, 19. 6., je bil za otroke iz skupin Žogice in Miške prav poseben dan. Pokriti z maturantskimi pokrivali so se pred ostalimi skupinami ceremonialno poslovili od vrtca. Zapeli so pesmico Mala maturantska ter z nekaj nalogami preizkusili Veseli vlak in Palčke, ali so dovolj zreli, da jim predajo maturantski klobuček. Ob glasnem piskanju s piščalkami so se bodoči šolarji podali na sprehod po Borovnici.

Na zadnji šolski dan so bili starejši oddelki vabljeni na zaključno prireditev v šoli, na kateri so se poleg šolarjev s plesnima točkama predstavili otroci iz skupin Veseli vlak in Žogice, Miške in Palčki pa so uživali ob sproščeni in veseli predstavi.

Ves mesec so v različnih oblikah potekala tudi zaključna srečanja s starši in otroki – te dejavnosti je vsaka skupina izvedla po svojem letnem delovnem načrtu, kakor so se že na začetku šolskega leta dogovorili s starši.

 

Strokovne delavke vrtca

Oglejte si tudi