Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Glasbeni dopoldan

Februarja ima v našem vrtcu glavno besedo kultura. Glasbeni dogodki pa so sploh tiste dejavnosti, ki otroke najbolj navdušijo in povežejo.
Zato smo tudi letos povabili med nas učence glasbene šole Vrhnika. Predstavili so se z bogatim programom, ki ga je na otrokom primeren način povezovala vodja borovniške enote glasbene šole, ga. Patricija Pečar Kumar. Slišali smo različne inštrumente: kljunasto flavto, prečno flavto, klarinet, violino, violončelo, klavir, orgle, harmoniko in tolkala. Otroci večino inštrumentov že dobro poznajo, najbolj pa jih je navdušil bobnar. Koncert so zaključili z otroško pesmico Kuža Pazi, ki smo jo vsi skupaj navdušeno zapeli ob spremljavi harmonike.

Da je bilo doživetje glasbe še prijetnejše in intimnejše, so se mladi glasbeniki predstavili najprej otrokom prvega starostnega obdobja, potem pa še starejšim skupinam. Niso pa pozabili tudi na otroke v vrtcu Sonček na Bregu. Tudi njih so obiskali in jih tako še posebej razveselili, saj so zaradi oddaljenosti prikrajšani za marsikatero predstavo.

Vsem učencem glasbene šole in njihovim profesorjem se iz srca zahvaljujemo za čudovito doživetje.

 

Strokovne delavke vrtca

Oglejte si tudi