Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Februar in marec v borovniškem vrtcu

V skupini Ježki se je dogajalo veliko zanimivega. Praznovali smo pust: našemili smo se v maškare in se zabavali s Pikami ob glasbi. Seveda se nismo pozabili posladkati s slastnimi krofi. Ogledali smo si tudi koncert učencev Glasbene šole Vrhnika, enota Borovnica. Učenci so igrali na klavir, blok flavto, prečno flavto, harmoniko, violino in orgle. V koncertu smo zelo uživali.
Obiskala nas je tudi mamica enega od otrok iz vrtca in nam pripravila lutkovno predstavo Mavrična gosenica. Z začetkom toplih dni smo iz omare vzeli kačo s trakovi in se odpravili na prvi sprehod, kjer smo opazili marsikaj zanimivega (vlak, muce, traktor ...). Zdaj na sprehode hodimo redno in vedno odkrijemo kaj novega. Obiskala nas je tudi knjižničarka Vesna in nam prebrala kar dve pravljici. Zelo smo uživali in veseli bomo, če nas bo spet obiskala.

Zapisala: Katarina Kolar

V začetku januarja smo nestrpno pričakovali zimo. Gledali smo zimske slikanice, peli zimske pesmi, se igrali bibarije in se vsak dan od glave do peta razgibali – zima pa nič. Naslednje dni smo v vrtec prinašali žoge vseh vrst in velikosti. Žoge smo kotalili, metali, si jih podajali iz roke v roko. Ugotavljali smo, katera je velika, katera majhna, in jih razvrščali v škatle. Najstarejši otroci so ugotavljali, kakšne barve so žoge. Otroci so žoge narisali (s šablono) in pobarvali. Končno je hladen veter prinesel sneženi oblak in dočakali smo zimo. Naše Pike se lanskega snega ne spomnijo, zato so radovedno, nekateri pa nekoliko z zadržkom tipali, oblikovali in prenašali sneg. Februarja smo se veselili pusta. Izdelali smo pustne klobučke, okrasili igralnico, se preoblačili v kostume in peli pustne pesmi. 

Zdaj se veselimo pomladi: opazujemo naravo, poslušamo ptičke in se nastavljamo sončnim žarkom. Zdaj tudi najmlajši otroci že hodijo, zato smo šli tudi na prvi sprehod okoli vrtca.

Zapisala: Sonja Rožmanc

 

Pri Žabicah smo se februarja pogovarjali o zimi in njenih pojavih ter s kurenti pozneje priklicali sonce in zimo pregnali v planine. Veliko otrok je tudi v zadnjem času praznovalo rojstni dan, zato smo veliko peli in rajali. Zapisala: Natalija Strmšek

 

Škratki smo se v mesecu februarju igrali z oblačili, ki so jih starši prinesli v vrtec. Sprva nekoliko boječe, pozneje pa smo zelo uživali v preoblačenju. Ob tem smo se naučili samostojnega oblačenja. Spoznavali smo tudi različne knjige in obiskali knjižnico. Prijazna knjižničarka nas je popeljala po njej in nam pokazala, kako si knjige lahko izposodimo. Veliko smo ustvarjali, peli, plesali in se pripravljali na prihod najbolj norega dneva v letu – pusta. Zapisala: Romana Povirk-Matas

 

V skupini Metuljčki se je februarja marsikaj dogajalo: ogledali smo si kar nekaj predstav, plesali smo ljudske plese in prepevali ljudske pesmi, se družili s skupinama na zelenem vhodu. Pripravljali pa smo se tudi na praznovanje pusta in skupaj s starši naredili pustne maske ter z njimi okrasili našo igralnico.

Zapisala: Polona Gabriel

 

Mehurčki smo se v mesecu februarju posvetili zimskim športom. Spoznavali smo jih na različne načine: preko gibalnih iger smo simulirali smučanje, drsanje in sankanje; preko možganske telovadbe smo se odpravili na smučanje, risali drsalkino pot itd. V tem mesecu smo obiskali Knjižnico dr. Marje Boršnik, kjer nam je prijazna knjižničarka prebrala zgodbico Leti, leti, leti Vili (Stefan Boonen). S pravilnim ščetkanjem zob nas je seznanila medicinska sestra ZD Vrhnika.

Zapisala: Mojca Rebula

Oglejte si tudi