Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Obisk Lipice

V torek, 13. 5. 2014, smo s krožkom 4 tačke odšli na ogled kobilarne Lipica.

Peljali smo se z avtobusom. Po prihodu v Lipico smo šli na igrala in v trgovino s spominki. Nato nam je učiteljica razdelila vstopnice za ogled predstave. Predstava je potekala v zaprtem prostoru. Kot prvi so nastopali mladi žrebci. Ker je bil to njihov začetni nastop, so nas prosili, da smo čim bolj mirni in da ne slikamo. Za njimi so ob spremljavi čudovite glasbe nastopali še ostali lipicanci. Vsi so se res odlično odrezali in pokazali svojo lepoto in inteligentnost.

Po končani predstavi smo si ogledali čredo konj, ki se je pasla v ogradi. Prišel je naš vodič in nas odpeljal do hlevov, kjer je bilo zelo veliko konj. Pokazal nam je, kako se približaš konju. Povedal nam je tudi, da ko so lipicanci mladiči, so temne barve, ko odrastejo, pa bele. Videli pa smo tudi posebnost med konji, to je bil črni lipicanec. Bili smo tudi v hlevu in vodič nam je povedal, da je bil tam nekoč potres in so v njem poginili vsi konji. Kot zanimivost smo si ogledali tudi kočijo, v kateri bi se morala peljati britanska kraljica. Na žalost ni bila nikoli v njej, saj kočija ni bila zavarovana pred morebitnimi kroglami. Tudi mi smo se lahko usedli vanjo.

Po končanem ogledu smo se z avtobusom odpeljali domov. Čeprav je bilo v Lipici mrzlo zaradi burje, je bilo vredno potrpeti. To je bil za naju eden najboljših izletov.


Zala Španger in Živa Kohne, 4. a, 4 TAČKE

Oglejte si tudi