Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Obiskali smo Hišo eksperimentov in državni zbor

V začetku meseca oktobra so učenci četrtega razreda odšli v Ljubljano na obisk Hiše eksperimentov in državnega zbora.

Zjutraj smo se zbrali na železniški postaji v Borovnici in se nato skupaj s spremljevalci (razredničarkama in g. ravnateljem) z vlakom odpravili proti Ljubljani. Imeli smo več kot srečo, saj nam je bil podarjen lep, sončen in nadvse topel dan. Po prihodu v Ljubljano smo najprej pomalicali na ljubljanski tržnici in se nato odpravili do Hiše eksperimentov. Tam nas je sprejelo prijazno osebje. Ker nas je bilo veliko, smo se razdelili v manjše skupine in odšli v različne prostore, kjer smo lahko preizkusili različne naprave, se poigrali z milnimi mehurčki, telefončki, risanjem, spoznavanjem in preverjanjem spretnostne vožnje avtomobilčkov in podobno. Nato smo se posedli v krog, kjer nas je čakalo veliko novih spoznanj. Vas zanima, kaj? Pa poglejmo, kaj so napisali otroci sami. Spodaj prilagamo nekaj mnenj in vtisov. Na spletni strani naše šole si lahko ogledate tudi fotografije.

 

In kako je bilo v državnem zboru? Že pred prihodom v prostore našega državnega parlamenta smo bili vznemirjeni in polni pričakovanj. Na našo dogodivščino smo povabili tudi g. ravnatelja, Daniela Horvata. Povabila je bil vesel in tako smo skupaj prestopili vrata tako pomembne ustanove, kot je državni zbor. Brez protokolarnega pregleda ni šlo in to nas je še bolj vznemirilo in povečalo naša pričakovanja. Tam nas je čakala prijazna gospa vodička, Jelica Dundović. Ga. Jelica nas je najprej popeljala do garderob in nato na ogled posameznih prostorov. Bilo je prav zanimivo poslušati, kaj vse se dogaja tam. Imeli smo tudi priložnost sedeti na stolih visokih državnih politikov. Da, to bil zagotovo pomemben del dogodivščine. Naša ušesa so bila ves čas »parkirana« v pripovedovanje zgodovine. Bilo je res enkratno in nepozabno.

Obenem bi se radi zahvalili vodji Službe za odnose z javnostjo državnega zbora, gospe Gordani Vrabec, vodički gospe Jelici Dundović ter zaposlenim v Hiši eksperimentov za topel sprejem naših najmlajših. K vam se bomo zagotovo radi vrnili …

 

Deša Stojanovič in Dajana Jovanovič

Oglejte si tudi