Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Tudi v Borovnici je zmagal Borut Pahor

Zmagovalec nedeljskega, prvega kroga predsedniških volitev, 11.11.2012, je bil po neuradnih podatkih tudi v borovniški občini poslanec Državnega zbora (in bivši premier) Borut Pahor, ki je s 37,7% (601 glas) za seboj pustil tako dosedanjega predsednika Republike Slovenije dr. Danila Türka s 35,1% (560 glasov) kot tudi poslanca Evropskega parlamenta dr. Milana Zvera s 27,2% (434 glasov). Udeležba na volitvah je bila pri nas, glede na celotno državo, zopet nadpovprečna - 51,1% (glasovalo je 1626 volilnih upravičencev od 3179-ih). Z najvišjo udeležbo se lahko pohvali volišče na Bregu - 55,7%, najnižjo pa je zabeležilo volišče OŠ Borovnica 1- 46,4%.

Kandidati so se sicer na različnih voliščih odrezali različno. Nihče na primer ni dosegel absolutne zmage. Tako je dr. Danilo Türk najvišji odstotek zabeležil na volišču Gasilski dom Borovnica - 47,9%, zmagal pa je še na volišču OŠ Borovnica 1. Borut Pahor se je najbolje odrezal na volišču Občina Borovnica - 40,2%, zmagal pa je še na voliščih Breg in Dol-Laze. Dr. Milan Zver pa je slavil na voliščih OŠ Borovnica 2 ter v Brezovici, kjer je zabeležil najvišji odstotek podpore - 41,8%. Med neveljavnimi glasovnicami so se sicer znašla tudi imena nekaterih nesojenih lokalnih predsedniških kandidatov, ki pa so »žal« dosegli zgolj zanemarljive odstotke.

Kampanja na borovniškem koncu je bila bolj ali manj nezanimiva. Na obisku se ni oglasil noben izmed kandidatov, niti ni bilo kakega javnega shoda podpornikov katerega izmed njih. Pravzaprav so na volitve opominjali zgolj plakati kandidata dr. Milana Zvera, ki pa so jih (ne)znani prenapeteži z več plakatnih mest strgali ali porisali z napisom »fašisti« in s hitlerjansko svastiko.

 

Damjan Debevec

Oglejte si tudi