Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Obvestilo glede izvajanja nujne medicinske pomoči

V eni od prejšnjih številk Našega časopisa smo vas obvestili in seznanili, da bo ZD Vrhnika pričel z zaračunavanjem nenujnih pregledov.

S 1. marcem 2013 bodo vsi, ki bodo službo nujne pomoči izkoriščali za nenujne preglede, te morali plačati.  Tudi za zdravila na recept za redno terapijo, ki ga izdajo dežurni zdravniki bodo zavarovanci morali v lekarni založiti svoj denar, ki ga dobijo povrnjenega, ko jim recept izda osebni zdravnik. Dežurni zdravniki izdajajo napotnic  za redne kontrolne preglede pri specialistih, kajti te lahko predpiše le osebni zdravnik.

Želimo poudariti, da je ekipa nujne medicinske pomoči ZD Vrhnika namenjena vsem, ki jo potrebujejo in je zaradi slabega zdravstvenega stanja ogroženo njihovo življenje. Zato pozivamo vse tiste, ki samo sumijo, da so v zdravstvenem stanju, ko je ogroženo njihovo življenje, da brez strahu pokličejo številko 112 ali se neposredno oglasijo v ZD Vrhnika. Ostale pa naprošamo, da se obrnejo na svojega osebnega zdravnika in s tem mogoče rešijo nekoga, ki je življenjsko ogrožen. 

ZD Vrhnika

Oglejte si tudi