Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
4°C
NED.
14°C
1°C
Oceni objavo

Urejanje občinskih cest

Prenovljeno križišče na cesti na staro progo
Prenovljeno je križišče na cesti na staro progo. Izvedena je bila nivojsko prilagoditev obstoječega križišča s štirimi kraki, ki prehajajo v posamezna cestišča. V enem delu se je uredila razširitvena zavojna pot kot edina možna vključitev na prečno cesto. V razširitvenem delu križišča se je zagotovila varnost z zaščitno cestno ograjo za preprečitev zdrsa vozil po pobočju.

Križišče Rimska–Pot v Jele
Gradbena dela za razširitev in novo pregledno križišče so se začela z odstranitvijo mogočnega drevesa in obeliska ter nadaljevala  z odstranitvijo dela robnika. Razširitev ceste je zaključena, postavljeni so novi robniki, na katere je bila nameščena lamelna mrežna ograja. Ustrezno je postavljen betonski podstavek za namestitev križa. Ustrezno je bil premeščen tudi hidrant, zaradi dotrajanosti smo starega  zamenjali z novim.

Ceste na mahu
Z naročnikom del vgradnje visokonapetostnega kabla Vrhnika-Borovnica, z Elektro Ljubljana d. d.,  se je sklenil dogovor o povračilu stroškov za ureditev poškodovanih cest na mahu kjer so potekala gradbena dela in gradbeni transporti do glavnih povezovalnih cest. Urejanje poljskih cest na Mahu je bilo  že izvedeno, druga vzdrževalna dela se bo izvajalo  po potrebi.

Ureditev Ulice bratov Mivšek 
Ulica bratov Mivšek je potrebna rekonstrukcije, zato je občina pristopila k projektiranju ločene meteorne in fekalne kanalizacije, vodovoda, površin za pešce in kolesarje.  S  projektantom je bil opravljen ogled na terenu  in sklenjen dogovor za nadaljnjih aktivnostih pri pripravi dokumentacije.  S  pripravljenim projektom se je seznanil Odbor za prostorsko planiranje, gospodarjenje z nepremičninami in varstvo okolja. S projektom in načrtovanimi posegi  bomo seznanili prebivalce ulice.

Ureditev Zalarjeve ceste od h.š. 23/25 do Kolonce
Izvaja se projektiranje  prenove  Zalarjeve ceste od h. š. 23/25 do kolonce. Načrtovan poseg obsega zamenjavo obstoječe zacevitve vodotoka Malence z cevjo dimenzije, kot je bila zahtevana v ukrepih za protipoplavno zaščito Borovnice. Istočasno je predvidena širitev cestišča, prenova kanalizacije in vodovoda.  

Dražica–vas
Poteka pogovor za uskladitev načina prenosa zemljišča na občino. V delu ceste na dveh odsekih je potrebno cesto razširiti in omogočiti prevoze srednje velikim gozdarskim tovornim vozilom. Lastniki so naklonjeni prenosu zemljišč.

Šumnik
Potok Šumnik se zajeda v del poti, ki omogoča edini neposredni dostop do gozda in ogroža njeno nosilnost. Podjetje Hidrotehnik d. o. o. je pričelo z urejanjem struge potoka s ciljem preprečevanja zajedanja potoka v pot. V sklopu vzdrževalnih del obnavljajo tri pregrade in utrjujejo brežino.  Investicija se financira iz državnega proračuna.

 

Oglejte si tudi