Logo MojaObčina.si

Borovnica

DANES
5°C
-2°C
JUTRI
7°C
-3°C
3995

Obnove in širitve komunalne infrastrukture v občini

Obnova ceste na Dražici pod kolonco

V sklopu postopne prenove ceste med Borovnico in Brezovico pri Borovnici je bila konec oktobra izvedena obnova ceste skozi podvoz pod železniško progo in  križišča s cesto za Ohonico v dolžini 120 m. Poleg nove asfaltne prevleke v širini 5,50 m se je povečala svetla višina za vozila, ki so višja od 4 m. Urejena je nova meteorna kanalizacija in nova prometna signalizacija z varnostno grbino v križišču ceste za Ohonico.

Asfaltiranje klančine na Dolu

V začetku novembra je JP KPV d. o. o. v celotni dolžini (80 m) asfaltiral cesto, ki pri spomeniku NOB povezuje regionalno cesto VrhnikaBorovnicaPodpeč s Cesto na Dol. Pri trem se je širina povoznega dela asfalta  prilagodila dovoljenim mejnim točkam, nakloni ceste so bili prilagojeni  obstoječim višinam že urejenih privatnih dvorišč, na obeh straneh ceste so bila urejene bankine, uredilo se je odvajanje meteornih voda, v cestnem delu se je sanirala tudi celotna instalacija vodovodnih priključkov individualnih hiš.

Javna razsvetljava na cesti na Dol

Na Dolu je bila  izvedena javna razsvetljava na cesti, ki poteka vzporedno z regionalno cesto. Podjetje STREEET d. o. o. je postavilo 9 ekoloških LED svetlil, ki svetlobno ne onesnažujejo okolja, imajo minimalno porabo energije in minimalne stroške vzdrževanja.  S tem se je v obdobjih slabe vidljivosti zagotovilo ustrezno osvetlitev v dolžini 500 m.  Vsa  napeljava in skupna tehnična oprema je izvedena tako, da se lahko z javno razsvetljavo nadaljuje na novih trasah in z dodatnimi instalacijami.  (OB)

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi