Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Dejavnosti v okviru evropskega tedna mobilnosti 2021 v občini

V sklopu  ETM 2021 so bile v Občini Borovnica izvedene naslednje dejavnosti:

– celotedenska promocija in usposabljanja za kolesarjenje otrok, ki obiskujejo vrtec s strani vzgojiteljic v vrtcu;

– potopisno predavanja Liljane Kogovšek o preživljanju počitnic s pešačenjem na dolge razdalje po znanih evropskih pešpoteh;

– predstavitve in preizkusa el. skirojev in el. koles;

– predstavitve el. avtomobilov, ki jih uporabljajo naši občani in člani DEMS ter srečanja občanov in lastnikov el. vozil;

– “prometne igre” in slikanja prometnih in prometno-okoljskih motivov s kredo na asfalt;

  predstavitve električnega tricikla JP KVP, “reciklaže” odsluženih koles v okviru projekta “Zero Waste” in brezplačni osnovni servisa koles občanov s strani JP KPV;

– nagradni kviz o prometu in okolju ter varni vožnji el. koles in skirojev s predstavitvijo zavarovanja kolesarske odgovornosti

– kolesarski izlet preko barja v Tehniški muzej Slovenije z vodenim ogledom prometne zbirke.

V okviru ETM smo v sodelovanju s Tehniškim muzejem Slovenije in Koalicijo za trajnostno mobilnosti v prostorih TMS v Bistri organizirali tudi zanimiv posvet KOLO IN VLAK V LETU ŽELEZNIC.

Tudi letos so bilo nad ponujenimi možnostmi najbolj navdušeni otroci, odrasli pa se še vedno držijo nekako ob strani.

Čeprav smo imeli v prvem terminu tudi obetavno najavo udeležbe za izlet z vlakom in peš na ogled Trsta (več kot 20 prijavljenih), pa je ob nujni spremembi termina zaradi spremenjenih PCT pogojev in vremena, zaradi prenizke potrjene udeležbe izlet žal odpadel.

Zaradi bolezni sta odpadli predavanji o varni in pravilni uporabi električnih skirojev v prometu.

Podrobno smo predstavili tudi ponudbo električnih koles sponzorjev MC ŠPAN, JANSPORT, ATM 24 in AVTERA, pri slednjem pa tudi ponudbo el. skirojev in pametnih čelad. Predstavili smo tudi zavarovanje kolesarske odgovornosti in zavarovanje koles preko Agencije MTT.

Hvala vsem, ki ste pripomogli k uspešni izvedbi dogodkov: vodstvu vrtca in vzgojiteljicam, rediteljem, redarjem MIRED, učiteljema Klemnu in Igorju, slikarki Slavici, serviserju koles Boštjanu ter JP KPV d. o. o., popotniški predavateljici Liljani in sodelavcu Janezu Stražišarju. Hvala tudi Turističnemu društvu Borovnica za postavitev stojnic. 

Posebna zahvala vsem sponzorjem in donatorjem: ATM 24, AVTERA, KOLESARSKA TRGOVINA IN SERVIS JANSPORT, MOBILNOSTNI CENTER ŠPAN IN AGENCIJA MTT  ter seveda sodelujočim lastnikom električnih vozil.

Več o posameznih dejavnostih v okviru ETM 2021 si lahko preberete na spletni strani Občine Borovnica, v rubrikah »aktualna obvestila« in »novice«.

Foto: Maja Dodič

Oglejte si tudi