Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Borovnica
DANES
22°C
12°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Najuspešnejše leto do zdaj

Leto 2019 je bilo za tekmovalne enote našega društva najuspešnejše do zdaj, saj so si naši tekmovalni člani priborili 28 pokalov za prva tri mesta in 4 prehodne pokale. Seveda takšna bera pokalov narekuje ogromno vpletenih članov in mentorjev, ki neutrudno iščejo nove poti do odličij. Kar 80 tekmovalcev in 9 mentorjev je zaslužnih za izjemno leto kačanskih gasilcev.
Že v zimskih mesecih so bili naše članice in člani zelo aktivni. Kljub premajhni dvorani so pridno vadili in pridobivali potrebne spretnosti za udeležbo na tekmovanju v spajanju sesalnega voda, ki ga vsako leto organizira GZ Vrhnika. Članice B so se z udeležbo na treh tekmovanjih uvrstile na 2. mesto (skupno) in s pridobljenim pokalom odprle tekmovalno leto 2019. Starejše gasilke so se konec junija udeležile srečanja starejših gasilk v Lazah oziroma Jakovici in osvojile pokal za osvojeno 1. mesto in prehodni pokal. Iskrene čestitke!

Pripravljanje najmlajših ekip za tekmovanja se je začelo že zgodaj spomladi, ko so se štiri ekipe na začetku marca udeležile gasilskega kviza (tekmovanja v znanju) in domov prinesle 3 pokale za prva tri mesta. Že teden dni kasneje sta se dve ekipi, ki sta se uvrstili naprej, pomerili v gasilskem kvizu na regijskem nivoju in osvojili  5. in 7. mesto. Maja je potekala gasilska orientacija GZ Vrhnika, ki smo se je udeležili z desetimi ekipami. Kar pet ekip se je z osvojenim 1. ali 2. mestom uvrstilo na regijsko orientacijo, tam pa so se spet odlično odrezale in dve sta se uvrstili na državno tekmovanje, ki je bilo sredi septembra na Kopah. Mladinke so osvojile 7. mesto, pionirke pa 13. Vsekakor je to svojevrsten uspeh, saj je že uvrstitev na državno raven za tako majhno društvo dobra motivacija in dodatna spodbuda za še bolj kakovostno delo z mladino; našo prihodnostjo.

Sredi maja so se pionirji pomerili na tekmovanju za pokal mesta Velenje in domov prinesli pokal za osvojeno 2. mesto, sredi junija pa še v Tirni pri Litiji na memorialu Francija Bregarja in domov prinesli 3 pokale za prva tri mesta in prehodni pokal. Tudi letos seveda nismo pozabili na tekmovanje za memorial Rudolfa Maistra na Uncu. Dva osvojena pokala za prva tri mesta in prehodni pokal organizatorje tekmovanja že počasi spravljajo v obup, saj jim naši kačanski otroci vsako leto pokažejo, kako se stvarem streže. Seveda pa se zbiranje pokalov s tem še ni končalo. Septembra je vse ekipe čakalo izbirno tekmovanje za udeležbo na državnem nivoju. Osem ekip je merilo moči na nivoju GZ Vrhnika in kar sedem jih je z odličnimi rezultati napredovalo na regijski nivo. Zaradi dobre pripravljenosti pa se jih je nato kar 6 uvrstilo na državno tekmovanje, ki bo prihodnje leto, 23. in 24. maja v Celju. Vsem želimo ogromno športne sreče.

Tudi naši operativni člani so se med letom dodatno izobraževali in večkrat preizkusili delovanje opreme ter spoznavali delo na društvenih vajah in vajah poveljstva občine Borovnica. V spomladanskih mesecih so organizirali dve društveni vaji, se udeležili vaje poveljstva na Verdu ter sodelovali na srečanju prvih posredovalcev, ki je potekalo na Drenovem Griču. Maja so pridobili 5 novih članov, ki so opravili nadaljevalni tečaj za gasilca. Jeseni pa so sodelovali na vajah poveljstva občine Borovnica, ki sta potekali na Bregu in Lazah pri Borovnici.

Pri pridobivanju dokumentacije za nov gasilski dom pa se še naprej zatika. 13. junija letos smo po opravljeni legalizaciji prizidka in izdelavi poplavne študije ponovno poslali vlogo za soglasje. ARSO je na začetku septembra ponovno izdal negativno mnenje. Tokrat sta jih zmotila stopnišče, ki je narisano preblizu vodotoka, in parkirišče, kjer naj bi bilo po njihovih izračunih ob stoletnih vodah 11cm vode. Pozvani smo bili k dopolnitvi vloge, čas pa medtem teče. Tako lahko letos zopet izdamo koledar, na katerem bo gasilski dom še zadnjič v tej podobi ... zdaj pa res ... recimo.

 

Za PGD Brezovica pri Borovnici Karmen Turšič

Oglejte si tudi