Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Kačani ne poznamo počitka

Člani PGD Brezovica pri Borovnici tudi v poletnih mesecih nismo počivali. Gasilsko mladino smo peljali na letovanje v Savudrijo, jo celo poletje pripravljali na prihajajoča tekmovanja, organizirali edino gasilsko veselico v Občini Borovnica in prvi gasilski tabor, urejali poligon ter pospremili dva člana našega društva v zakonski stan. V začetku julija smo deset pionirjev peljali na letovanje v Savudrijo.
Poleg smeha, zabave in druženja so otroci spoznali veliko zanimivih iger, se športno udejstvovali ter pridobili novo gasilsko znanje in spretnosti. Pri vseh dejavnostih so z veseljem sodelovali in brez težav upoštevali navodila mentorjev. Po prihodu domov pa smo pričeli z vajami za prihajajoče občinsko tekmovanje. Mladinci in mladinke so (še naprej) pridno in zavzeto hodili na vaje. Upamo da se bosta trud in trdo delo konec meseca obrestovala.

Operativna enota je julija prejela opremo, ki smo jo kupili s sredstvi Mercatorjeve akcije Radi delamo dobro. Tako so trije operativni člani dobili nove protiurezne intervencijske škornje, v vozilu GVV-1 pa je bilo zamenjanih osem dotrajanih gasilskih cevi. Prav tako se je v mesecu juliju 12 naših članov udeležilo vaje v prostorih podjetja Lask (nekdanji Liko). Na vaji smo sodelovali skupaj z gasilci iz borovniške občine ter PGD Verd in PGD Kamnik pod Krimom. Pod vodstvom poveljnika Damjana Turšiča pa je podjetje AGM Debevec celo poletje urejalo gasilski poligon, ki že dobiva končno podobo in upamo da nam že drugo leto uspe gasilske vaje preseliti tja, saj trenutno vadimo kar na cesti, kar vsekakor ni varno.

Sredi meseca avgusta je društvo pripravilo tradicionalno gasilsko veselico s tremi ansambli in srečanjem harmonikašev Notranjske regije. Za glasbo so poskrbeli ansambli Poljanšek, Krimski lisjaki in novo ustanovljeni Nori val. Veselico je popestril bogat srečelov, za katerege so zaslužni vsi donatorji in se jim ob tej priložnosti iskreno zahvaljujemo. Posebna zahvala gre naši sovaščanki Alenki Dular Pristavec, Jožetu Jurčku in gostišču Pekel. Izkupiček veselice bo prispeval k boljši opremljenosti in delovanju društva. Ravno na dan veselice sta sicer v zakonski stan stopila dva naša člana; Maja in Miha. Kljub obilici dela s pripravami na veselico so ju člani našega društva skupaj s PGD Podgrad v zakon pospremili z vodnimi curki. Želimo jima obilo sreče in medsebojnega razumevanja ter da bi se mali Zoji kmalu pridružil bratec ali sestrica.

Le dan po veselici smo mentorji PGD Brezovica pri Borovnici organizirali prvi gasilski tabor, ki bo vsekakor postal tradicionalen. Nanj se je prijavilo 27 otrok, ki so spoznali gasilsko opremo, se naučili uporabljati gasilni aparat, spoznali osnove prve pomoči in še marsikaj. Odpravili smo se tudi na izlet v Metliko, kjer smo obiskali Slovenski gasilski muzej, se kopali v Dolenjskih Toplicah in se seznanili z opremo Gasilskega reševalnega centra Novo Mesto (GRC NM). Dan smo zaključili s spanjem v gasilskem domu, kar je bilo svojevrsteno doživetje. Ob tej priložnosti se zahvaljujem vsem, ki ste nam kakorkoli pomagali in mislili na nas. Posebna zahvala gre našim kuharjem, ki so poskrbeli da naši želodčki niso bili prazni; hvala Mileni, Slavici, Damjanu in vsem staršem, ki ste nam prinesli sladke dobrote. Zahvaljujem se vsem mentorjem; Cirilu, Damjanu, Roku, Robiju K., Špeli, Mihi, Robertu in Štefanu ter predsedniku našega društva Jožetu Drašlerju. Hvala vsem, ker ste verjeli, da je mogoče.

Kačani ne poznamo besede počitek, kar smo že večkrat dokazali. Vsekakor boste še veliko slišali o nas, saj je v naših glavah še veliko projektov, ki jih želimo izpeljati. Konec meseca pa le mislite na nas in držite pesti.

 

Za PGD Brezovica pri Borovnici

Karmen Pirnat

Oglejte si tudi