Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Aktivnosti starejših gasilcev in gasilk v letu 2019

V minulem letu so bili starejši gasilci in starejše gasilke (veterani) zelo aktivni, predvsem na tekmovalnem področju. Na tekmovanju za notranjski pokal v Logatcu so dosegli 1. in 2. mesto. Na srečanju članic – gasilskem tekmovanju v PGD Laze-Jakovica – so se veteranke uvrstile na 3. mesto.

Za tekmovanje GZ Vrhnika je bilo treba nabrati nekaj tekmovalnih izkušenj, zato so starejše gasilke odšle na meddruštveno tekmovanje za pokal Simona Jenka v Študo pri Domžalah. Tam so se uvrstile na 1. mesto in dobile tudi prehodni pokal. Ta dan je bil za naše tekmovalne enote še posebej uspešen, saj so veteranke nato dosegle 1. mesto tudi na gasilskem tekmovanju GZ Vrhnika na Drenovem griču. Tudi moška ekipa starejših gasilcev se je uvrstila na 1.mesto, kar pomeni, da sta si obe ekipi prislužili vstopnico za regijsko tekmovanje. Tudi tam sta pometli s konkurenco in domov znova odnesli največje pokale ter uvrstitev na državno tekmovanje, ki bo letos maja v Celju.

Treba je omeniti, da se starejše gasilke udeležujejo tudi tekmovanj izven GZ Vrhnika – v Bohinjski Bistrici, Mirni Peči, Domžalah, Mozirju ter povsod dosegajo lepe rezultate in pokale.

Za vse dosežene uspehe je bilo potrebnih veliko vaj in discipline pri udeležbi. Seveda gre zahvala tudi mentorju Viliju Mevcu za potrpežljivost in strokovno vodenje, saj je državni sodnik. 

Starejši gasilci pa niso aktivni le v tekmovalnem smislu, saj se udeležujejo tudi ostalih aktivnosti – udeležba na Florjanovi maši, gasilska strokovna ekskurzija na Ptuj in okolico v organizaciji GZ Vrhnika, srečanje starejših gasilk in gasilcev v PGD Log, obisk starejših članov na domu, pomoč pri prireditvi »Noč pod viaduktom« in raznos koledarjev. V preteklem letu pa smo se žal poslovili tudi od dolgoletnega člana društva in člana veteranske ekipe tov. Jožeta.

V letošnjem letu nas čaka državno tekmovanje v Celju, kjer bo močna konkurenca, zato bo potrebnih kar veliko vaj, s katerimi bomo začeli prav kmalu. Ob tem naj povabimo vse zainteresirane starejše občane in občanke, da se nam pridružijo, če jih zanima gasilstvo in druženje v tekmovalnem duhu. 

Z gasilskim pozdravom »Na pomoč«.

PGD Borovnica

Oglejte si tudi