Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

Aktivno poletje gasilske mladine

Poletne počitnice so bile za mladino PGD Brezovica pri Borovnici precej aktivne. Mentorji so namreč za otroke med 12. in 18. letom starosti organizirali že kar 6. tradicionalni gasilski tabor, medtem pa so se pionirji konec avgusta odpravili na letovanje v že dobro poznano Savudrijo.

Po štiriletnem premoru so mentorji skupaj sklenili glave ter organizirali 5-dnevni tabor, ki je potekal od 31. julija do 4. avgusta 2023. Na njem so otroci spoznavali in utrjevali gasilska znanja, hkrati pa pridobivali dragocene izkušnje ter sklepali nova prijateljstva. Prvi dan tabora je minil v znamenju medsebojnega druženja ter spoznavanja novega gasilskega vozila GVC 1, že naslednji dan je otroke obiskal policist iz PP Vrhnika ter gasilci PGD Vrhnika. Tudi sami smo se odpravili na obisk, in sicer k gasilcem Prostovoljnega gasilskega društva Bled, ki so nas prijetno sprejeli v svoj dom ter nam razkazali svoj vozni park.V gasilskem društvu čez teden ni manjkalo zabave, smeha in dobre volje, kar se je pokazalo tudi na končni refleksiji, ko so otroci zapisali, da bi radi tabor podaljšali vsaj za dva dni.

Podobno kot mladinci so se zabavali tudi pionirji, ki so se v soboto, 19. avgusta 2023, odpravili na 7-dnevno letovanje v Savudrijo. Tja so se odpravili z moštvenim in osebnim vozilom, upravnica pa se jih je razveselila, saj smo kot društvo pri njih vselej dobro zapisani. 12 dečkov in 2 mentorja so skozi dopoldneve in popoldneve aktivno preživljali svoj čas. Običajno so poleg kopanja, potapljanja, raziskovanja v morju ter aktivnega preživljanja prostega časa dopoldneve in popoldneve izkoristili tudi za t. i. gasilsko šolo. Tam so ponavljali snov za orientacijo in gasilski kviz, urili tehnike prve pomoči, gasilske preventive, spoznavali topografske znake ... Fantje so presenečali predvsem v disciplinah vaje z vedrovko in prenosu vode, saj so imeli kljub poletni obutvi izjemne rezultate. Morda je temu botrovala tudi trema, ki je bila prisotna ob izvedbi vaj, saj so jih izvajali na prostem, kjer so nas lahko obiskovalci na tribunah opazovali in spodbujali. Večere so preživljali v družbi žoge in drugih aktivnih iger, seveda pa ni prave Savudrije brez obiska »štantov« v Umagu. Sredi tedna smo se udeležili tudi izleta z Aquavision ladjico Sveti Pelegrin. Po sedemdnevnem letovanju pa se je v soboto, 26. 8. 2023, že jasno čutilo, da otroci pogrešajo dom. Zato smo se proti domu odpravili v dopoldanskih urah, hvaležni za vsa pridobljena znanja in spretnosti ter doživetja.

Mentorji PGD Brezovica pri Borovnici


Oglejte si tudi