Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Zahvala

Folklorniki Folklorne skupine Šumnik smo v začetku decembra pripravili letni celovečerni koncert, ki smo ga poimenovali "Na pomoč!".
V skupini je kar nekaj gasilk in gasilcev, v zadnjem času so imeli domači gasilci precej dela s požari in drugimi intervencijami, v naši dolini prostovoljno delujejo kar tri gasilska društva – Brezovica pri Borovnici, Breg - Pako in Borovnica, člani in članice vseh društev so uspešni na gasilskih tekmovanjih, oktobra pa je minilo tudi deset let od velikega požara v osnovni šoli dr. Ivana Korošca. Vse to nas je folklornike vodilo v iskanju idej, katero temo bi izbrali za tokratni nastop. Decembra smo tako sobotni večer posvetili gasilstvu in gasilcem, ki prostovoljno opravljajo to nevarno in človekoljubno delo.

Ob tem bi se radi še enkrat zahvalili vsem sodelujočim. Gostjam, sestram Trobec, voditeljici Mateji Feltrin Novljan in vsem igralcem – Damjanu Turšiču, Mileni Škulj, Janiju Bolariču, Marjeti Debevec, Urbanu Kržiču, Maticu Dobrovoljcu, Niki Suhadolnik, Tinkari Pečlin in Dejanu Turšiču. Hvala mentorici Jerneji Grdadolnik, ki nas je vodila skozi jesenske priprave, in mentorici "na porodniškem dopustu" – Sabini Mrzlikar. Da je bil večer glasbeno obogaten, sta poleg harmonikaša Andreja Jereba poskrbela tudi Martin Grdadolnik in Aljaž Kos. Hvala gasilskim društvom, PGD Borovnica in PGD Brezovica pri Borovnici za uporabo njihovih prostorov, PGD Breg - Pako in PGD Brezovica pri Borovnici za pomoč pri izdelavi razstave o gasilstvu. V veliko pomoč pri tem sta nam bili tudi Slavica Marta Ošaben in Milena Škulj. Zahvala gre tudi vsem preostalim, ki so prispevali k temu, da je bil večer še lepši: Tanji Drašler, FS Klas, AFS Marolt, FS Židan Parazol, Alenki Ošaben, Marjanu Buniču, Marku Žitku, Marjanu Debevcu, Igorju Trčku, OŠ dr. Ivana Korošca Borovnica, Radiu Ognjišče, Tatjani Splichal in Ambrožu Brezovšku.

Hvala tudi vsem vam, ki ste redni obiskovalci naših prireditev; to nam daje vedeti, da naše delo ni zaman. Tiste, ki to še niste, pa lepo vabimo, da le pridete pogledat, kako se trudimo ohranjati slovensko izročilo in folkloro. Želimo vam plesa in petja polno leto 2014!

 

Če želite vedeti še več o nas in o tem, kar počnemo, nas poiščite na našem facebooku.

 

FS Šumnik                                                                                             

 

Oglejte si tudi