Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
15°C
SRE.
25°C
14°C
Oceni objavo

Mini festival avtorske glasbe

V petek, 2. junija, je borovniški večnamenski prostor v osnovni šoli napolnila avtorska glasba treh različnih izvajalcev. Pevec Primož Križaj je namreč gostil dva glasbena kolega na »Music festivalu«, kot je poimenoval tokratni večer.

Najprej je na oder stopil Franci Rotar, ki piše in izvaja avtorsko glasbo, njegove pesmi pa so, kot pravi, zelo osebne in v njih lahko začutimo njegovo življenjsko zgodbo in poslanstvo. Prve akorde v svetu glasbe mu je pokazal družinski prijatelj, potem pa se je večino časa učil preko interneta. Opazil je, da več pesmi nastane, ko se umiri oz. je v mirnem okolju. Svoje avtorsko delo predstavlja tudi na Ritmu srca, festivalu sodobne krščanske glasbe, ki ga pripravlja Radio Ognjišče. »Nad zvezdami«, »Misli« in »Balada o zimi« je le nekaj njegovih naslovov.

Tudi Andrej Jerman je »iz rokava« potegnil nekaj svojih avtorskih, eno od njih je napisal par dni pred samim dogodkom. Sicer je tudi član družinske vokalne zasedbe Pero+, v svojih mladostniških letih je deloval v zasedbi Križišče in Stična bendu, kasneje v Ribniškem pasijonu, dobro ga poznajo tudi poslušalci Gala koncertov Radia Ognjišče ter obiskovalci Ritma srca, saj je tudi njegov idejni in organizacijski vodja. Slišali smo pesmi »Zgodba«, »Pihaj mi, veter«, najbolj pa je pozornost pritegnila pesem »Čudež«, saj jo je napisal, ko je prvič postal oče.

Primož Križaj pa je Borovničanom že dobro poznan glas, saj že kar nekaj let ustvarja tudi v okviru Kulturnega društva Borovnica. Pred leti se je predstavil na resničnostnem šovu Slovenija ima talent in prišel do polfinala, je tudi član skupine Odsev in tako je njegovo življenje res prepleteno z avtorsko glasbo. »Le hodi, sin moj«, »Bitka srca«, »Unikat« in mnoge druge je predstavil s svojo glasbeno zasedbo.

Rok Mihevc

Oglejte si tudi