Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dobrodošli v naši dolini

V petek, 9. oktobra, smo v dvorani nad vrtcem skupaj z novimi prebivalci Borovnice prerezali stereotip o Zasavcih in Primorcih ter odkrili Koroško. Naši gostje so prebirali poezijo in prozo domačih ustvarjalcev ter besedi dodali čar narečja. Ponovno smo spoznali, kako lepa in pisana je naša domovina v besedi.

Brazilska gostja Christina nam je v portugalščini med drugim zaupala celo recept za peko kruha. Kakorkoli ...  Vsem, ki ste »novi« v naši dolini, bi rada zaupala, da so vaše bogate kulturne izkušnje v našem kraju dobrodošle. Zato se zahvaljujem vsem, ki ste prišli in zbrali pogum, da smo skupaj odkrivali literarne besede domačih ustvarjalcev in spoznali lepoto pisane besede sosednjih držav. Večer nam je ob klavirju polepšala še Špela Kos. Z obiskom nas je počastil župan g. Bojan Čebela, ki se mu prav tako zahvaljujemo za dragoceni čas, ki ga je namenil literarni besedi in našim gostom.
V času, ko imamo v žepu na mobilnem telefonu skoraj vse informacije, ki bi jih še pred nekaj leti iskali po časopisu ali na televiziji, ni pogleda odprtih oči in sočutja do sočloveka, te elektronske naprave ne ponujajo stiska roke ali objema. Zato je pomembno, da se srečujemo, da si zremo v oči in si povemo kaj lepega. In zelo pomembno je, da ohranimo kulturo na vseh področjih našega življenja, saj nas bo ravno ta popeljala do dobrega in boljšega jutri. Hvala tudi Marjeti Debevec za lep, bogat in poučen večer. 


Za Kulturno društvo Borovnica 
Milena Škulj 

Oglejte si tudi