Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Deset borovniških zborov se predstavi

Otroški, šolski, župnijski, moški in ženski pevski zbori ter skupine so se domačemu občinstvu predstavili na Reviji borovniških pevskih zborov 30. marca. Tokrat so gostile pevke Tonje.
Tradicionalna revija borovniških pevskih zborov v Osnovni šoli dr. Ivana Korošca Borovnica je bila letos domala polnoštevilna. Organizator, Ženski pevski zbor Tonja, je nabito polni dvorani priredil lep večer izbranih slovenskih in tudi tujih pesmi, ki ga je tekoče povezovala Marjetka Balkovec Debevec. Najmlajši pevke in pevci večera so prišli iz borovniškega vrtca – zbor Miš-Maš, ki ga vodi Nika Furlan. Iz šole so prišli kar trije. Glasbena pripravljalnica in Mešani pevski zbor pod taktirko Tine Vahčič ter Otroški pevski zbor pod vodstvom Barbare Skopec Černigoj. Z otroškim pevskim zborom sv. Marjete se je predstavila tudi župnija, na čelu zbora pa mlada Valerija Rot. Od uveljavljenih odraslih zborov so na oder prikorakale pevke Ženskega pevskega zbora Barjanke z vodjem Rudijem Cerkom, zapel pa je tudi Moški pevski zbor Štinglc, z zborovodkinjo
Aljo Pešak, ter ne nazadnje Ženski pevski zbor Tonja, ki mu je tokrat načelovala Natalija Rot. Nastopili sta tudi najmlajši skupini Kvartet ŠKRiP Janeza Šviglja ter še sveži "Mo'rmo še zbrat;D" Nejca Trčka. Gromki aplavz med posamičnimi nastopi je le še pritrdil, da je bila revija prav lep zaključek že tako lepega konca tedna.

 

Damjan Debevec, foto: DD

Oglejte si tudi