Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

SPOT svetovanje – brezplačne storitve za (potencialne) podjetnike

Sistem SPOT, Slovenska poslovna točka, je nacionalni sistem podpornih storitev države za potencialne in obstoječe poslovne subjekte, ki omogoča enostavno in hitro poslovanje z državo. Občanom Borovnice je najbližja točka SPOT svetovanje na Območni obrtno-podjetniški zbornici Logatec (Tržaška cesta 11, 1370 Logatec), ki je del konzorcija SPOT svetovanje Osrednjeslovenska. Za brezplačno pomoč vam je na voljo podjetniška svetovalka Anja Žagar. Podjetniki in potencialni podjetniki se lahko naročite na svetovanje preko telefona 051 417 778 ali po e-pošti anja.zagar@ozs.si. Možen je tudi dogovor za mobilno svetovanje na lokaciji v občini Borovnice.

SPOT svetovanje izvajajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), Ministrstvo za javno upravo in SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPOT združuje 4 ravni:

1.       Portal SPOT: elektronske storitve in informacije za poslovanje (www.spot.gov.si);

2.       SPOT Registracija: registracija podjetij (s.p. in d.o.o.) in drugih postopkov na portalu SPOT s podporo referenta oz. referentke (preko 150 točk po vsej Sloveniji);

3.       SPOT Svetovanje: podjetniško svetovanje in povezovanje (62 svetovalcev po vsej Sloveniji);

4.       SPOT Global: napredne storitve za podjetnike, izvoznike in investitorje.

Tretjo raven sistema SPOT predstavlja 12 regijskih točk SPOT svetovanje, ki nudijo širok vsebinski obseg storitev, ki je potencialnim podjetnikom in podjetnikom v pomoč pri dvigu konkurenčnosti na trgu. Na točkah SPOT svetovanje nudijo brezplačno strokovno pomoč na različnih področjih v obliki informiranja, svetovanja, organizacije delavnic in usposabljanj za potencialne in obstoječe podjetnike, izmenjave dobrih praks in odpiranja poslovnih priložnosti, regionalnega povezovanja in sooblikovanja podpornega okolja za poslovne subjekte. Aktivnosti točk SPOT svetovanje so koordinirane s strani MGRT in SPIRIT Slovenija, v celoti pa so financirane s strani države. S SPOT svetovanjem vse ključne podjetniške informacije zagotovimo na eni točki v regiji in tako storitev približamo strankam.

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Oglejte si tudi