Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Borovnica se je predstavila v oddaji Dobro jutro

V petek, 7. junija, zjutraj, se je na TV Slovenija 1, v oddaji Dobro jutro na kratko predstavila Občina Borovnica z zgodovino in razvojnimi izzivi ter kulinarično in turistično ponudboPredstavitev je zahvaljujoč  trudu društev in kmetov lepo uspela, k pozitivnemu vzdušju pa je prispevalo tudi sončno in toplo vreme. Zahvaljujemo se vsem predstavnikom društev ter kmetijam, ki so prispevali k lepo urejenemu in živahnemu prizorišču na Molkovem trgu, prav tako pa tudi Sreču in Škratu, ki sta spet pomagala rešiti manjše nepredvidene težave.

Ob 8.20 je na televiziji z nekdanjega borovniškega viadukta zadonela ubrana pesem iz grl MPZ Štinglci, vodja podružnične knjižnice dr. Marje Boršnik Simona Stražišar je predstavila zgodovino borovniškega kraja, višji svetovalec za razvoj Andrej Klemenc pa sedanje razvojne izzive in projekte. Oko kamere se je vmes “sprehodilo” po celi Borovniški kotlini. Malo po 9.00 se je kamera na Molkovem  trgu ponovno neposredno vklopila v TV-program. Ob spremljavi harmonike je zaplesalo nekaj parov plesalcev Folklorne skupine Šumnik KD Borovnica. Ob bogato obloženih in lepo okrašenih stojnicah so se predstavili: DPŽ Ajdasadjarsko, čebelarsko in turistično društvoprojekt DEPO JP KPV ter kmetije Pr’ LjubljanščevihPr’ ŠuštarPr’ Laškar, kmetija Kržič, sadjarstvo Rot, kmetija Pirc in Pričeva Brunica ter podjetje Jele KittSlavi Košir je v vlogi Kršinarjeve tete TV-avditoriju predstavila tudi lokalno narečje.  S konjsko vprego in dvema ponijema se je predstavilo Konjeniško društvo Borovnica,  s treningom v parku pod stebrom viadukta nogometni podmladek ŠD Borovnica, s svojo zastavo in mladim jamarjem v popolni opremi  pa Jamarsko društvo  Borovnica. Predstavitev je s petjem in plesom zaokrožila skupina otrok iz vrtca. Na koncu se je vse sodelujočim zahvalil župan Bojan Čebela, gledalce pa povabil, da nas obiščejo, še posebej v času Praznika borovnic.

Hvala tudi Jožetu Pristavcu – JocuPetru Svetetu in Damjanu Debevcu za lepe fotografije naših znamenitosti, ki so jih prikazali na TV. Žal pri izboru nismo imeli besede in tako niso bile predstavljene vse naše znamenitosti.

Izkazalo se je, da če stopimo skupaj, lahko prikažemo marsikaj in dobro promoviramo našo občino oz. kraj. Upamo, da bo tako še kdaj!

AK

Oglejte si tudi