Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
0°C
JUTRI
2°C
-1°C
Pot močvirskih škratov na Mali plac
Kultura, Šport in rekreacija, Potovanje in turizem, Ostale izobraževalne storitve

ŠKRATELJC, ZAVOD ZA KULTURO, IZOBRAŽEVANJE IN ŠPORT

Predstavitev

Zavod izvaja raznolike programe za predšolske in šolske skupine na področju kulture, vzgoje in izobraževanja ter športa. Programi se izvajajo v naravi, na pohodniških pravljično-doživljajskih poteh, dopolnjujejo pa jih izvirne zgodbe o slovenskih krajih v slikanicah.

Zgodbe, povezane z resničnimi kraji po Sloveniji, so temelj inovativne prezentacije naravne in kulturne dediščine. 

Po Sloveniji tako nastaja transverzala pravljično-doživljajskih poti v naravi, ki družinam in otrokom naravo in kulturo ter lokalne posebnosti približa skozi zgodbo in pristna doživetja.

Vse poti ponujajo nekajurno doživetje za vse tiste, ki iščejo priložnosti za gibanje v naravi in sproščeno, otrokom prilagojeno spoznavanje novih krajev in njihovih posebnosti. Na poteh so otroci na pomembnih misijah: iščejo skrivna sporočila in škratje simbole, premagujejo škratje uroke, pomagajo živalim in uživajo v gozdnih dogodivščinah. Otroci za doživetje na pravljično-doživljajskih poteh potrebujejo knjižico in svinčnik, na cilju pa jih za uspešno opravljeno misijo vselej čaka zaslužena škratolovska nagrada.

Zavod izvaja tudi nastope in predstave pravljic v vrtcih, šolah in na različnih drugih prizoriščih, tako notranjih kot zunanjih. 

Na naši spletni strani si lahko ogledate širok izbor stripov, pravljičnih slikanic, zgoščenk in beležk, ki obujajo zgodovino in dediščino, ter jo približujejo bralcem.

USTVARJAMO DOŽIVETJA!

 

 

 

 

Pot močvirskih škratov na Mali plac Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu Pravljično - doživljajska transverzala po Sloveniji Krškočara Škratji Kras

Zadnje vsebine