Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Zahvala gasilcem PGD Boh. Bistrica

Tudi v Bohinju se je zaradi izredno toplega poletja povečalo število osjega in celo sršenjega zaroda. S tem pa se je povečala tudi nevarnost njihovih pikov, ki so lahko za mnoge alergike na njihov strup brez zdravniške pomoči zelo usodni – predvsem za otroke in starejše ljudi.
Opazili smo, da se je na župnijskem dvorišču in v njegovi okolici povečal obisk sršenov. Zaradi začetka novega šolskega in veroučnega leta smo natančno preiskali vse objekte in nad učilnicami v župnijšču odkrili ogromno sršenje gnezdo – premer je imelo kar dobrih 30 cm, približno toliko pa je merilo tudi v višino. Zaradi varnosti otrok smo se seveda odločili za odstranitev. Ker si nimo upali tvegati sršenjega napada, smo na pomoč poklicali člane Prostovoljnega gasilskega društva Bohinjska Bistrica.

Izkušeni in ustrezno opremljeni so se odzvali naši prošnji in odstranili nadlogo in njihovo zalego. Sršenje gnezdo so najprej zamrznili s plinom in ga nato odstranili s stene ter potopili v vedro vode. Intervencija v nočnih urah, da so bili vsi sršeni v gnezdu, se je zaključila brez zapletov.

Za strokovno pomoč in posredovanje se zato na tem mestu ekipi PGD Bohinjska Bistrica ponovno iskreno zahvaljujemo.


Župnijski svet

Oglejte si tudi