Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
SOB.
17°C
3°C
Oceni objavo

Volitvomat - volitve 2022

Mnogi ste verjetno že slišali za iniciativo Glas ljudstva, ki združuje več nevladnih organizacij in posameznikov v želji spodbuditi ljudi k odhodu na volitve ter k tehtnemu premisleku pred izbiro kandidatov. Zato je iniciativa Glas ljudstva zbrala več kot 130 aktualnih tem, ki so bila poslana vsem strankam, katere bodo sodelovale na letošnjih volitvah, da se do njih opredelijo.

Cilj projekta je, da so aktualna vprašanja, ki se tičejo vseh nas, zbrana na enem mestu. Stranke imajo možnost, da se do njih opredelijo pozitivno ali negativno, vsaka v skladu s svojo lastno vizijo.

Za nas volivce je to priložnost, da imamo na enem mestu pregled, kako se do enakih vprašanj opredeljujejo različne politične stranke. To nam omogoča lažjo izbiro stranke, ki nam je bližja po naših prepričanjih. Poleg tega je pozornost preusmerjena iz posameznih predstavnikov stranke k dejanski vsebini, ki jo ta stranka zagovarja.

Drug pozitivni učinek te iniciative je, da bomo lahko med samim mandatom pozorno spremljali ali se stranke držijo obljub, ki so jih dale pred volitvami, ali delujejo v nasprotju s svojimi lastnimi obljubami.

Povezavo do vprašalnika najdete na strani https://glas-ljudstva.si ali če v brskalnik vtipkate Glas ljudstva. Tam najdete tudi Volitvomat, ki vam prek vaših odgovorov na aktualna vprašanja predlaga vam najbližje stranke.

Oglejte si tudi