Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Uspešno izpeljan Promocijski dan umirjanja prometa v Ukancu in zahvala prostovoljcem

Eden najlepših kotičkov Bohinja je v soboto, 6. julija gostil promocijski dan umirjanja prometa. V zameno za onemogočen dostop z osebnimi vozili smo obiskovalcem ponudili organiziran brezplačni javni prevoz, ob tem pa tudi številne druge možnosti dostopa do zaželjenih ciljev v Ukancu. Obiskovalci so imeli možnost brezplačne vožnje z ladjo, prevoz s kočijo, vodene  pohode  in okrepčilo na stojnici ''Pojužnajte na prostem''

Odzivi udeležencev so bili izredno pozitivni, saj se javnost zaveda prednosti, ki jih tovrstni režim prinaša tako naravi kot tudi doživljanju kraja pohodnikom in kolesarjem.

To soboto se je z brezplačnimi organiziranimi prevozi skupaj prepeljalo okoli 2500 potnikov ob tem je bilo še 1049 potnikov, ki so koristili brezplačen prevoz z ladjo. Predvsem veseli dejstvo, da se jih je z brezplačnim organiziranim prevozom vse do slapa pripeljalo 1350 ljudi in da je med obiskovalci bilo veliko ljudi, ki so uporabili kolo ali se na pot odpravili peš.

Upravljavci in deležniki so z organizacijo dneva umirjanja prometa pridobili tudi pomembno izkušnjo za upravljanje tega občutljivega naravnega okolja. Obiskovalci so ta dan lahko preko vprašalnikov podali svoje mnenje, pridobljeni odgovori pa bodo v pomoč pri pripravi dolgoročnega projekta umirjanja prometa na tem območju.

Promocijski dan umirjanja prometa so sofinancirali Občina Bohinj, Javni zavod Triglavski narodni park in Turizem Bohinj.

Zahvala vsem sodelujočim, predvsem prostovoljcem

Izvedba promocijskega dneva ne bi bila možna brez sodelovanja lokalne skupnosti, v akciji so sodelovali številni prostovoljci ter društva, brez katerih izvedba ne bi bila mogoča:

-             Kajak kanu klub Bohinj

-             Nogometni klub Bohinj

-             Lovska družina Bohinjska Bistrica

-             Športno turistično društvo Bohinj

-             Društvo upokojencev Bohinjska Bistrica

-             Prostovoljno gasilsko društvo Savica Polje

-             Prostovoljno gasilsko društvo Stara Fužina

-             Turistično društvo Bohinj

-             Krajevna skupnost Stara Fužina – Studor

-             prebivalci ter prostovoljci iz Ukanca.

Da je dan potekal brez težav, so pri izvedbi pomagali tudi Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Bled, Bohinj in Železniki, Policija ter naravovarstveni nadzorniki TNP. 

Sodelovali so še: Arriva d.o.o., Majk d.o.o., Andrej Smukavec, PAC Sports, Blaž in Tine Ceklin, Kmečke žene, Andreja Ravnik, vodiči po busih (Mojca Vrhunc, Matic Pavliha, Mare Viduka, Marija Žvan).

Organizatorji se za sodelovanje posebej zahvaljujejo Ministrstvu za infrastrukturo - Direkciji RS za infrastrukturo - Sektorju za vzdrževanje, varstvo cest in prometno varnost in tudi Žičnicam Vogel Bohinj d.o.o. ter Turističnem društvu Bohinj za podane popuste za obiskovalce za nihalko na Vogel, gostinske storitve na Voglu ter v Planinskem domu Savica ter brezplačno sladico Savica v gostilni Danica.

Vsem sodelujočim, predvsem prostovoljcem se Občinska uprava Občine Bohinj iskreno zahvaljuje.

Foto: Pavel Korošec

Oglejte si tudi