Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Zaključek poletne sezone tudi letos v Bohinju

Novembra smo se udeležili še zadnjih tekem poletne sezone.
Na mednarodnem nivoju v pokalu Alpe Adria smo sodelovali v Trbižu in Tržiču ter v skupnem seštevku osvojili zlato. Skupni zmagovalec v kategoriji cicibani do 9 let je postal Aljaž Repinc. Odgovorni v tem pokalu so pokazali veliko zanimanje za izpeljavo tekme Alpe Adria tudi v Bohinju, zaenkrat pa je termin in izvedba tekme na tako visokem nivoju še v dogovoru.

 

Na zadnjih državnih prvenstvih sta blestela Žan Žnidar in Mitja Arh. V zadnjem hipu pred ekipno tekmo se nam je pridružil tudi Matija Sodja in odlično odskakal svoj del za našo ekipo. Do konca so se izpeljala tudi revijalna tekmovanja v tej sezoni. Naše tekme so se tako zaključile z »vikend« tekmovanjem v Kisovcu in na Ljubnem, kjer smo imeli kar mini skakalno turnejo po Zgornji Savinjski dolini in Posavju.

 

Pred zimsko sezono vedno opravimo testiranje fizične pripravljenosti na Fakulteti za šport. Ugotovili smo, da je napredek očiten prav pri vsakem tekmovalcu. Na isti dan smo na fakulteti imeli tudi obnavljalni sodniški seminar. Janez Stare in Brane Iskra sta opravila izpit za tehničnega delegata in si s tem pridobila licenco za vodenje tekmovanj.

 

V skupnem seštevku poletnega dela tekmovanja imamo Bohinjci na odru za zmagovalce kar tri tekmovalce: skupni zmagovalec do 13 let je Mitja Arh, pri dekletih do 13 let je Katra Komar tretja, pri dečkih do 11 let pa je Rok Arh drugi.

 

Našemu klubu je po dveh letih ponovno pripadla čast, da organizira podelitev nagrad Pokala Cockta za poletno sezono 2013. Prireditev smo organizirali 22. novembra v dvorani Danica. Prišlo je 120 nagrajencev Pokala Cockta s svojimi starši in najvišji organi Smučarske zveze Slovenije, ki so pohvalili celotno organizacijo prireditve. Naše zahvale pa gredo vsem staršem, ki so se zelo potrudili pri tej športno-kulturni prireditvi.

 

Letos smo znova s pridom izkoristili možnost, ki nam jo daje Pokljuka s svojim prvim snegom. Opravili smo prve treninge in nabrali kar nekaj skokov prednosti pred ostalimi.

 

V mesecu decembru bo naš klub dejaven tudi izven športa, klubski koledarji so že v prodaji, ponovno pa bomo sodelovali na novoletnih veselicah v dvorani Danica. Izkupiček obeh dejavnosti bomo namenili za nakup nove skakalne opreme in za poravnavo dolga, ki se nam je nabral med poletno sezono. Za vašo podporo se vam že v naprej lepo zahvaljujemo.

 

 

Trener Brane Iskra

Oglejte si tudi