Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
3°C
TOR.
25°C
7°C
Oceni objavo

Uspešen uvod skakalcev v poletno sezono

V prvem delu poletne sezone, smo se z najmlajšimi udeležili revijalnih tekmovanj v Tržiču, Kranju, Ljubljani in nanizali kar nekaj uvrstitev na zmagovalni oder.

Pred glavnimi počitnicami pa smo se udeležili mednarodnega tekmovanja Alpe Adria v avstrijskem Celovcu, kjer se je pet Bohinjcev uvrstilo med najboljšo šesterico v vsaki kategoriji, zmago pa si je priskakal Aljaž Repinc.

 

V juliju so imeli najmlajši čas za oddih, morje in počitnice. Na skakalnici smo organizirali kar nekaj prostovoljnih delovnih akcij, v izteku skakalnice smo navozili prst in zatravili. V prihodnje pa si na tem mestu želimo urediti še igrišča za nogomet, košarko, odbojko, badminton, tenis ter fitnes na prostem, s tem bi ta prostor skupaj s trim stezo Kerglc nekako zaokrožili v manjši športni park, namenjen tako rednim treningom kot tudi rekreaciji.

 

S starejšimi smo v tem času še kar aktivno nastopali na tekmovanjih. Rok Črnko se je uvrstil na tekmovanje Fis Cup v Beljaku, Aljaž Plahuta se je udeležil skupnih priprav z mladinsko reprezentanco nordijske kombinacije, Agata Stare pa se nam je po uspešni rehabilitaciji že pridružila tudi na specialnih treningih na skakalnici. Žal se Katra Komar in Mitja Arh v kvalifikacijski tekmi nista uspela uvrstiti na »Schuler Grand Prix - šolsko svetovno prvenstvo«, ki je potekalo v nemškem Garmisch Partenkirchnu.

 

V avgustu smo na Poljah gostili kar nekaj klubov, ki so pri nas skakali in si po napornem treningu vzeli še čas za ohladitev in sprostitev v Bohinjskem jezeru. Enkratna lokacija naših skakalnic omogoča kombinacijo športa in turizma ter s tem za v prihodnje predstavlja možnost in priložnost, da bi k nam v Bohinj na treninge in priprave prišlo še več klubov, tudi iz tujine. Za štiri dni so na pripravljalni tabor k nam prišli skakalci in skakalke iz Kranja »Triglavani«, tu so gradili formo za prihajajoče jesenske tekme. Na taboru je bilo 30 otrok, starih od štiri do trinajst let. Za zaključek pa smo pripravili medklubsko tekmo, podelili priznanja, nagrade in se skupaj družili na pikniku.

 

V jesenskem času imamo pokalna tekmovanja po vsej Sloveniji in tudi letos bo eno izmed njih pri nas v Bohinju. V soboto, 21. septembra, se bo ob 9. uri na Poljah pomerilo več kot sto otrok iz vse Slovenije. Naj vas na tekmo že sedaj vljudno povabimo.

 

Z novim šolskim letom pa v svoje vrste ponovno vabimo vse tiste, ki bi se radi preizkusili v smučarskih skokih. Vpis otrok bo vsak torek in četrtek ob 18. uri na skakalnici na Poljah. Da treningi niso monotoni namenimo nekaj časa tudi za spoznavanje drugih športov, za najmlajše organiziramo alpsko šolo smučanja, kjer se lahko brezplačno naučijo smučati, preizkusimo se v teku na smučeh, drsamo … Na kondicijskih treningih pa izvajamo vaje elementarnih iger, vaje za koordinacijo, talno telovadbo, atletske vaje in vaje za gibljivost. Ob včlanitvi v klub vsak otrok dobi brezplačno opremo za smučarske skoke ter tri mesece brezplačnih treningov.

 

 

Brane Iskra, trener SSK Bohinj

Oglejte si tudi